Sociální sítě
Nahoru

Kanye West předčil Jay-Zho v postu nejlépe placeného rappera světa

Ačkoliv letošní rok ještě není u konce, pomalu a jistě dochází k uzavírání nejrůznějších žebříčků nejbohatších lidí světa. Jedním z těch dost sledovaných je právě seznam nejlépe placených světových rapperů, kterému dlouhodobě kraloval Jay-Z. V letošním roce ho však předběhl jeho kolega Kanye West, a to o dost slušnou částku.

Nutno zmínit, že Kanye West a Jay-Z jsou dlouhodobými dobrými přáteli, ale Kanye Westovi se letos dařilo zkrátka o něco víc. Za letošní rok by si Kanye měl vydělat zhruba 150 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 3,5 miliardy korun. Jay-Z za letošní rok utrží „jen“ 81 milionů dolarů (cca 1,9 miliard korun).

Ačkoliv od minulého roku nevydal album a ani nepořádal žádné větší světové turné, dosáhl Kanye West skutečně astronomických výdělků. Ze všeho nejvíc mu vydělalo partnerství se značkou Adidas, v rámci kterého představil svou odnož Yeezy, pod kterou si můžete koupit boty, ale i oblečení.

Partnerství mezi rapperem a značkou Adidas funguje již od roku 2015 a je očekáváno, že letos dosáhne obrat takto prodaného zboží 1,5 miliardy dolarů. Největší ironií je, že přezdívku Yeezus, z které také název značky vychází, dal Kanye Westovi právě Jay-Z.

Na dalších místech žebříčku nejlépe placených rapperů se umístil třeba Drake (75 milionů dolarů), Diddy (70 milionů dolarů) či Travis Scott (58 milionů dolarů).

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.