Sociální sítě
Nahoru

Pravděpodobně nejdražší hračkou pro děti je Baby Bugatti

Vánoce se pomalu a jistě blíží a pokud stále přemýšlíte nad tím, co pořídit svým dětem, máme pro vás jeden tip. Budete si však muset připravit opravdu pořádnou částku. Nový Baby Bugatti druhé generace má cenovku necelých 800 000 Kč.

Společnost Bugatti si tento automobil pro děti nadělila ke 110. výročí svého založení a jedná se o repliku modelu 35 Lyon Grand Prix z roku 1924. Je to skutečně dokonalá napodobenina známého vozu s veškerými detaily, a to v podobě atypické přední nápravy, tlumení, řízení, ale i výrazných osmipaprskových kol z hliníkové slitiny. Bugatti na něm pracovalo společně s firmou The Little Car Company.

První model Baby Bugatti se vyráběl mezi lety 1927 a 1936, nicméně nebyl tak rozměrný, jako ten nový. Druhá generace se může pochlubit délkou téměř tři metry a šířkou jednoho metru. Nicméně nemusíte se bát, že by vaše dítě na pedály nedosáhlo, jsou výškově nastavitelné.

Ve výbavě vozu nechybí hodiny, které se objevily i v legendárním modelu 35, ale třeba také klakson, zpětné zrcátko, dálkové ovládání apod. Pod kapotou najdete elektromotor a jeho provoz zajišťují lithiové baterie s výkonem buď 1,4 kWh či 2,8 kWh. Ta silnější umožní dojezd až 30 kilometrů. Na výběr jsou také dva módy. V rámci dětského módu může automobil jet maximálně 20 km/h, ve vyšším módu pak až 45 km/h.

Výchozí barevná kombinace je modrá s černým interiérem, ale za příplatek si budete moci vybrat barvu vlastní. Ačkoliv jsme říkali, že to může být tip na skvělý dárek k Vánocům, do svátků jej fyzicky určitě nedostanete. Poprvé by se mělo objevit zkraje příštího roku. Nicméně rezervace probíhají na stránkách výrobce již nyní. A měli byste si pospíšit, do prodeje jde jen 500 kusů.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.