Sociální sítě
Nahoru

Newyorský street food ozdobí pražské The Bistro

Fantastický sendvič, křupavý kuřecí burger s avokádem či chuťově podmanivá quesadilla. Aneb všechny chutě v jednom soustě. Právě z této filozofie těží street food, jehož popularita letí strmě vzhůru. Propojení jednoduché prezentace s autentickou chutí představuje dokonalou kulinární vizitku jednotlivých měst.

Tajemství street foodu fascinuje mnoho světových šéfkuchařů a zamiloval se do něj také šéfkuchař stylového podniku The Bistro v Londýnské Tomáš Huml. Každý měsíc bude na jeden víkend připravovat kreativně pojaté street food inspirované vybraným městem. Začíná se v New Yorku. Proč právě tam?

V New Yorku funguje více než 26 tisíc restaurací, v nichž se dá ochutnat doslova a do písmene celý svět. Přestože si město zakládá na své kosmopolitní atmosféře, láká také na svou typickou newyorskou gastronomii, která přetvořila ke svému obrazu mnoho slavných pokrmů z celé planety. A právě tyto speciality inspirovaly Tomáše Humla k unikátnímu menu, které přinese kulinární atmosféru New Yorku na Pavlák. A teď to nejdůležitější. Kdy? V diáři si zaškrtněte víkend 15. – 17. listopadu.

Podávat se bude legendární Reuben sendvič, zapečený kváskový chléb plněný hovězím pastrami, zelím a sýrem. Jedinečná kombinací chutí je podtržená ruským dresinkem. Další hvězdou víkendového menu bude křupavý kuřecí burger doladěný avokádem, křupavou slaninou a tatarkou. Milovníci výraznějších chutí ocení vepřová žebra s BBQ omáčkou a salátem coleslaw, naopak pro příznivce pikantních pokrmů bude připravena quesadilla s lehce zauzeným masem z vepřové pleci, papriček jalapeno a slavné osvěžující salsy pico de gallo v níž hlavní roli hrají rajčata, cibule, koriandr a limetka.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.