Sociální sítě
Nahoru

Newyorský street food ozdobí pražské The Bistro

Fantastický sendvič, křupavý kuřecí burger s avokádem či chuťově podmanivá quesadilla. Aneb všechny chutě v jednom soustě. Právě z této filozofie těží street food, jehož popularita letí strmě vzhůru. Propojení jednoduché prezentace s autentickou chutí představuje dokonalou kulinární vizitku jednotlivých měst.

Tajemství street foodu fascinuje mnoho světových šéfkuchařů a zamiloval se do něj také šéfkuchař stylového podniku The Bistro v Londýnské Tomáš Huml. Každý měsíc bude na jeden víkend připravovat kreativně pojaté street food inspirované vybraným městem. Začíná se v New Yorku. Proč právě tam?

V New Yorku funguje více než 26 tisíc restaurací, v nichž se dá ochutnat doslova a do písmene celý svět. Přestože si město zakládá na své kosmopolitní atmosféře, láká také na svou typickou newyorskou gastronomii, která přetvořila ke svému obrazu mnoho slavných pokrmů z celé planety. A právě tyto speciality inspirovaly Tomáše Humla k unikátnímu menu, které přinese kulinární atmosféru New Yorku na Pavlák. A teď to nejdůležitější. Kdy? V diáři si zaškrtněte víkend 15. – 17. listopadu.

Podávat se bude legendární Reuben sendvič, zapečený kváskový chléb plněný hovězím pastrami, zelím a sýrem. Jedinečná kombinací chutí je podtržená ruským dresinkem. Další hvězdou víkendového menu bude křupavý kuřecí burger doladěný avokádem, křupavou slaninou a tatarkou. Milovníci výraznějších chutí ocení vepřová žebra s BBQ omáčkou a salátem coleslaw, naopak pro příznivce pikantních pokrmů bude připravena quesadilla s lehce zauzeným masem z vepřové pleci, papriček jalapeno a slavné osvěžující salsy pico de gallo v níž hlavní roli hrají rajčata, cibule, koriandr a limetka.

Více z rubriky Gastro

  • Baumhotel Kopfing: Zažijte přírodu na vlastní kůži

    Ticho lesa proti stresu každodenního života. Jedinečně navržené stromové hotely se nacházejí v srdci přírodního parku Baumkronenweg. Jen pár metrů nad...

    Marek Zelený17.7.2021
  • Novinky v oblacích. Romantická atrakce bude přímo u Vltavy

    Velké změny přináší letošní ročník Dinner in the Sky, série zážitků v podobě obědů či večeří podávaných až padesát metrů nad...

    Jan Pešek28.6.2021
  • Tátové si svůj den zaslouží! Věnujte jim perfektní dárek

    Před několika lety ještě zcela neznámý svátek, Den otců, proniká stále více do povědomí Čechů. Podle nezávislého průzkumu pro značku Diplomático...

    Marek Zelený18.6.2021
  • PRU58 lehce otevřelo

    Po předlouhých měsících se sen stal skutečností. Nejrozkvetlejší restaurace v pražských Holešovicích otevřela formou soft openingu 8.6.2021. Zatím se rozkoukává, ale...

    Jan Pešek17.6.2021
  • Mochi by MOTIKO: zmrzlinový kousek štěstí

    Všechny milovníky zmrzliny, studených dezertů a inovativních konceptů jistě potěší otevření prvního butikového stánku Mochi by Motiko v přízemí OC Nový...

    Jan Pešek17.6.2021
  • Lednice plná zážitků ve vinařství ANNOVINO

    Romantika, víno, pohoda. Oblíbená vinařská destinace Lednicko – Valtický areál připravila pro své návštěvníky parádní kolekci zážitků. Od romantické plavby lodí...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Léto ovládne růžové víno

    Grilování s přáteli na zahradě či večeře s rodinou na prohřáté terase patří k zážitkům, kterých si dnes vážíme mnohem víc,...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Prague Caviar Week za dveřmi

    Pravý kaviár bývá označován za černé zlato, a to nikoli bezdůvodně. Jeho cenu určuje nejen dostupnost, ale také rozdíly v kvalitě...

    Jan Pešek16.6.2021
  • Vzhůru na Rifugio Lavarella na pivo z vrcholků Dolomit

    Magnetem, z jehož vlivu, se nedá odtrhnout, jsou na jihotyrolské náhorní plošině Fanes okolní panoramata Dolomit. „Kdo sem přijde, nechce odejít…,“...

    Marek Zelený16.6.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.