Sociální sítě
Nahoru

Newyorský street food ozdobí pražské The Bistro

Fantastický sendvič, křupavý kuřecí burger s avokádem či chuťově podmanivá quesadilla. Aneb všechny chutě v jednom soustě. Právě z této filozofie těží street food, jehož popularita letí strmě vzhůru. Propojení jednoduché prezentace s autentickou chutí představuje dokonalou kulinární vizitku jednotlivých měst.

Tajemství street foodu fascinuje mnoho světových šéfkuchařů a zamiloval se do něj také šéfkuchař stylového podniku The Bistro v Londýnské Tomáš Huml. Každý měsíc bude na jeden víkend připravovat kreativně pojaté street food inspirované vybraným městem. Začíná se v New Yorku. Proč právě tam?

V New Yorku funguje více než 26 tisíc restaurací, v nichž se dá ochutnat doslova a do písmene celý svět. Přestože si město zakládá na své kosmopolitní atmosféře, láká také na svou typickou newyorskou gastronomii, která přetvořila ke svému obrazu mnoho slavných pokrmů z celé planety. A právě tyto speciality inspirovaly Tomáše Humla k unikátnímu menu, které přinese kulinární atmosféru New Yorku na Pavlák. A teď to nejdůležitější. Kdy? V diáři si zaškrtněte víkend 15. – 17. listopadu.

Podávat se bude legendární Reuben sendvič, zapečený kváskový chléb plněný hovězím pastrami, zelím a sýrem. Jedinečná kombinací chutí je podtržená ruským dresinkem. Další hvězdou víkendového menu bude křupavý kuřecí burger doladěný avokádem, křupavou slaninou a tatarkou. Milovníci výraznějších chutí ocení vepřová žebra s BBQ omáčkou a salátem coleslaw, naopak pro příznivce pikantních pokrmů bude připravena quesadilla s lehce zauzeným masem z vepřové pleci, papriček jalapeno a slavné osvěžující salsy pico de gallo v níž hlavní roli hrají rajčata, cibule, koriandr a limetka.

Více z rubriky Gastro

  • Chcete objevovat whisky jinak?

    Tak to rozhodně nejste sami! Špičkoví olomoučtí barmani se spojili a spouští unikátní projekt, kterému dali název Whisky trail. Vydejte se...

    Marek Zelený23.1.2020
  • Omáčková olympiáda v Babiččině zahradě

    Češi jsou omáčkoví. A nejlepší je… Svíčková, chtělo by se dodat, ale je to opravdu tak? Přestože svíčková patří k národním...

    Jan Pešek22.1.2020
  • Prague Wine Week 2020: Týden vína v Praze

    V týdnu od 27. ledna do 2. února 2020 se Praha stane dějištěm dvanáctého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2020....

    Jan Pešek21.1.2020
  • Prožijte romantickou valentýnskou večeři v SaSaZu

    Den svatého Valentýna se každoročně slaví 14. února a jak všichni víme, je to den lásky a oslavy zamilovanosti. Je proto...

    Jan Pešek21.1.2020
  • Kosmopolitní bistro na druhou

    The Bistro v Londýnské ulici je známé svou kosmopolitní kuchyní a členitým interiérem. Bistronomická restaurace na I.P. Pavlova láká své hosty...

    Jan Pešek20.1.2020
  • Nejkrásnější dezert v Krkonoších

    Překvapí, rozesměje a potěší. O vizuálně i chuťově unikátním dezertu už si povídá celý Špindlerův Mlýn. Nemusíte chodit do hor za...

    Jan Pešek15.1.2020
  • Za zdravým masem do Tritonu

    Restaurace Triton na Václavském náměstí vyniká svou historií promítnutou do krápníkového interiéru, který býval herním klubem Voskovce s Werichem či Vlasty...

    Jan Pešek13.1.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Francouzská tradice v pekařství PAUL

    Kdo by neznal jména Kašpar, Melichar a Baltazar! Tradice svátku Tří králů, který připadá na 6. ledna, se dodnes dodržuje v...

    Jan Pešek27.12.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.