Sociální sítě
Nahoru

Futuristický koncept elektrického SUV od Audi používá ke svícení létající drony

Koncept Audi AI Trail Quattro se vyznačuje čtyřmi robustními pneumatikami a z velké části skleněnou kabinou pro cestující a více než na cestách bychom si jej asi lépe představili někde ve vesmíru.

Automobilové značky často tvoří velmi zajímavé koncepty. Některé z nich se mohou stát blízkou budoucností, ale jiné jsou tak výstřední, že se zdají být spíše jakýmsi futuristickým snem. Audi AI Trail Quattro pravděpodobně spadá do té druhé kategorie.

Ze všeho nejdřív zaujme výstřední design vozidla, kterému vévodí čtyři obrovská kola s robustními pneumatikami s velikostí 33,5 palců. Vůz nabízí také dokonalé odpružení a je schopen brodit se vodou do poloviny své celkové výšky.

Co však na tomto vozidle budete hledat marně, jsou světlomety. Ty jsou totiž schovány ve speciální konstrukci na střeše, kde se nachází pět dronů, které v případě potřeby vzlétnou a osvětlují silnici před a v okolí vozidla.

Interiér nabídne veškeré pohodlí, které byste od moderních vozů očekávali. V přední části jsou dvě skořepinová sedadla a zadní řada byla navržena ve stylu sedaček, jež připomínají spíše plážová lehátka. Překvapivý je také volant ve sportovním stylu se zářícími obrazovkami okolo.

Audi AI Trail Quattro obsahuje lithium-iontovou baterii, která by měla vystačit pro dojezd 400 – 500 kilometrů. Vše záleží na tom, jak zrádný je terén. Zatímco Audi nezveřejnilo výkon vozidla, maximální rychlost by měla být omezena na pouhých 130 km/h. Otázkou zůstává, zda se tohoto vozu vůbec někdy dočkáme.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.