Sociální sítě
Nahoru

Precizní příprava, skvělé chutě: Jak se vaří v Krkonoších

Moderní pokrmy dotažené do posledních detailů, od samotné koncepce až po finální prezentaci. Taková je kuchařská vizitka Michala Húska, který dostal na starosti kuchyni ambiciózní restaurace Savoya v hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně. Hoteliéři ze skupiny Asten Hotels mu navíc vytyčili poměrně jasný cíl. Během několika let vybudovat nejlepší podnik v celých Krkonoších.

Zásadní je pro nás přístup k surovině, kterou chceme našim hostům nabídnout v překvapivé a chuťově nezapomenutelné podobě. Lososového pstruha s pažitkovou omáčkou, loupanou plec s paprikou plněnou pohankou či moderně prezentovanou zvěřinu,“ vypočítává Michal Húsek některé ze svých specialit, které samozřejmě striktně dodržují dnešní mantru šéfkuchařů a jsou tudíž připravené ze sezónních produktů od místních farmářů.

Přestože názvy či popisy některých jeho jídel vypadají prostě, je za nimi spousta poctivé kuchařské práce. Omáčky jsou připravované několik dní, díky čemuž mají intenzivní chuť, potěší pomalu dušené či konfitované maso či pyré dochucené foie gras a červeným zelím. Jak náročné je takové vaření může napovědět třeba odhalení přípravy jeho srnčího hřbetu.

Maso je nejdříve špikované, poté pomalu dušené a nakonec pečené. K němu šéfkuchař podává chlupaté knedlíky opečené na přepuštěném másle, silnou omáčku připravenou z výpeku a dochucenou lesními plody a povidly, červené jablečné pyré, které svou nezvyklou barvu získává díky maceraci jablečných slupek a popcorn z hořčičných semínek. Jednotlivé komponenty dokonale sedí a celý pokrm překvapuje nádhernou symfonií chutí.

Dříve se říkalo, že na horách stačí, když vaří hlad. Ale dnešní hosté jsou nároční a chtějí mít i ve Špindlerově Mlýně místo, které bude nabízet prvotřídní kuchyni. A my se s naším zkušeným a sehraným týmem snažíme, abychom patřili k těm nejlepším,“ dodává sympatický šéfkuchař.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.