Sociální sítě
Nahoru

Precizní příprava, skvělé chutě: Jak se vaří v Krkonoších

Moderní pokrmy dotažené do posledních detailů, od samotné koncepce až po finální prezentaci. Taková je kuchařská vizitka Michala Húska, který dostal na starosti kuchyni ambiciózní restaurace Savoya v hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně. Hoteliéři ze skupiny Asten Hotels mu navíc vytyčili poměrně jasný cíl. Během několika let vybudovat nejlepší podnik v celých Krkonoších.

Zásadní je pro nás přístup k surovině, kterou chceme našim hostům nabídnout v překvapivé a chuťově nezapomenutelné podobě. Lososového pstruha s pažitkovou omáčkou, loupanou plec s paprikou plněnou pohankou či moderně prezentovanou zvěřinu,“ vypočítává Michal Húsek některé ze svých specialit, které samozřejmě striktně dodržují dnešní mantru šéfkuchařů a jsou tudíž připravené ze sezónních produktů od místních farmářů.

Přestože názvy či popisy některých jeho jídel vypadají prostě, je za nimi spousta poctivé kuchařské práce. Omáčky jsou připravované několik dní, díky čemuž mají intenzivní chuť, potěší pomalu dušené či konfitované maso či pyré dochucené foie gras a červeným zelím. Jak náročné je takové vaření může napovědět třeba odhalení přípravy jeho srnčího hřbetu.

Maso je nejdříve špikované, poté pomalu dušené a nakonec pečené. K němu šéfkuchař podává chlupaté knedlíky opečené na přepuštěném másle, silnou omáčku připravenou z výpeku a dochucenou lesními plody a povidly, červené jablečné pyré, které svou nezvyklou barvu získává díky maceraci jablečných slupek a popcorn z hořčičných semínek. Jednotlivé komponenty dokonale sedí a celý pokrm překvapuje nádhernou symfonií chutí.

Dříve se říkalo, že na horách stačí, když vaří hlad. Ale dnešní hosté jsou nároční a chtějí mít i ve Špindlerově Mlýně místo, které bude nabízet prvotřídní kuchyni. A my se s naším zkušeným a sehraným týmem snažíme, abychom patřili k těm nejlepším,“ dodává sympatický šéfkuchař.

Více z rubriky Gastro

  • Místo, které si získá vaše srdce…

    Jakmile jednou překročíte práh zámeckého hotelu Château Šanov, už nikdy nebudete chtít odejít. Nadchne vás nejen okouzlující spa a výtečná kuchyně,...

    Aneta Bartoníková2.9.2020
  • „Víkend s vraždou“ na Chateau Herálec

    Pětihvězdičkový butikový hotel Chateau Herálec na Vysočině připravil hned několik speciálních nabídek pro nadcházející období. Se svým speciálním balíčkem chtějí oslovit...

    Marek Zelený1.9.2020
  • Umění servírování v jednom momentu

    Oficiálním drinkem dvaadvacátého Designbloku, největšího tuzemského festivalu designu a módy, bude letos britský gin Tanqueray. Jeho kvality návštěvníci ocení od 7....

    Jan Pešek25.8.2020
  • Večerní brunche se vrací

    Přes léto v hotelu Alcron, přesněji v restauraci La Rotonde, probíhají oblíbené víkendové brunche. Navíc do konce srpna platí akce 4+1,...

    Marek Zelený13.8.2020
  • Burger s velkým severským B

    Teplice jsou čím dál více navštěvovanějším lázeňským městem severních Čech. Aspektů je několik. Zelenající se příroda, díky snížené těžbě, renovující se...

    Marek Zelený11.8.2020
  • S italskými prémiovými giny Malfy léto nikdy nekončí

    Malfy je značka italských super-prémiových ochucených ginů, které jsou ztělesněním té pravé Itálie. Jejich výjimečnost spočívá v důrazu na rodinnou tradici,...

    Jan Pešek8.8.2020
  • Čaník bez čekání

    Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne...

    Marek Zelený5.8.2020
  • Letní pohoda na terase restaurace SPICES v hotelu Mandarin Oriental, Prague

    Pokud patříte mezi vyznavače grilování a letní pohodu, měli byste určitě navštívit letní terasu restaurace Spices v hotelu Mandarin Oriental, Prague....

    Jan Pešek4.8.2020
  • Všeumělové na Pavláku

    Nota Bene na Pavláku není jen restaurací, ale místem, kde se lidé baví a vždy se dobře nají. Přirozenost a poctivost...

    Jan Pešek3.8.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.