Sociální sítě
Nahoru

Precizní příprava, skvělé chutě: Jak se vaří v Krkonoších

Moderní pokrmy dotažené do posledních detailů, od samotné koncepce až po finální prezentaci. Taková je kuchařská vizitka Michala Húska, který dostal na starosti kuchyni ambiciózní restaurace Savoya v hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně. Hoteliéři ze skupiny Asten Hotels mu navíc vytyčili poměrně jasný cíl. Během několika let vybudovat nejlepší podnik v celých Krkonoších.

Zásadní je pro nás přístup k surovině, kterou chceme našim hostům nabídnout v překvapivé a chuťově nezapomenutelné podobě. Lososového pstruha s pažitkovou omáčkou, loupanou plec s paprikou plněnou pohankou či moderně prezentovanou zvěřinu,“ vypočítává Michal Húsek některé ze svých specialit, které samozřejmě striktně dodržují dnešní mantru šéfkuchařů a jsou tudíž připravené ze sezónních produktů od místních farmářů.

Přestože názvy či popisy některých jeho jídel vypadají prostě, je za nimi spousta poctivé kuchařské práce. Omáčky jsou připravované několik dní, díky čemuž mají intenzivní chuť, potěší pomalu dušené či konfitované maso či pyré dochucené foie gras a červeným zelím. Jak náročné je takové vaření může napovědět třeba odhalení přípravy jeho srnčího hřbetu.

Maso je nejdříve špikované, poté pomalu dušené a nakonec pečené. K němu šéfkuchař podává chlupaté knedlíky opečené na přepuštěném másle, silnou omáčku připravenou z výpeku a dochucenou lesními plody a povidly, červené jablečné pyré, které svou nezvyklou barvu získává díky maceraci jablečných slupek a popcorn z hořčičných semínek. Jednotlivé komponenty dokonale sedí a celý pokrm překvapuje nádhernou symfonií chutí.

Dříve se říkalo, že na horách stačí, když vaří hlad. Ale dnešní hosté jsou nároční a chtějí mít i ve Špindlerově Mlýně místo, které bude nabízet prvotřídní kuchyni. A my se s naším zkušeným a sehraným týmem snažíme, abychom patřili k těm nejlepším,“ dodává sympatický šéfkuchař.

Více z rubriky Gastro

  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
  • Prvotřídní hovězí Wellington v Teplicích

    Teplická casual fine dinig restaurace J&J si připravila nové podzimní menu, které je platné po celou sezónu až do zimy. Šéfkuchař...

    Marek Zelený7.9.2021
  • Terasa U Prince bez rezervace

    Terasa U Prince se stala bezpochyby symbolem Prahy. Každý návštěvník je uchvácen výhledem, který je dechberoucí. Kdo nebyl na terase, jako...

    Marek Zelený7.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.