Sociální sítě
Nahoru

Vyhlášený rakouský skicirkus zahájí zimní sezónu už za měsíc

Celkem 140 kilometrů modrých, 112 červených a 18 kilometrů černých sjezdovek, na kterých se můžete prohánět ve dne i romanticky po setmění, na 60 útulných horských chat, několik skutečně vychytaných snow i freeridových parků, snow traily a snowtubing – kde to všechno najdete? Vítejte ve vyhlášeném rakouském skicirkusu Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, kde letos lyžařská sezona vypukne velkým Ski openingem už 29. listopadu.

Největší letošní praktickou novinkou slavného skicirkusu Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn je speciální skipas Ski Alpin Card, s nímž můžete objevovat i lákavé sjezdovky ve dvou špičkových lyžařských oblastech Schmittenhöhe v Zell am See a ledovcový areál Kaprun. Najezdit tak můžete neuvěřitelných 408 kilometrů a v případě přehlcení zážitky můžete mezi oběma centry zdarma využít bezplatných skibusů.

Pokud milujete sjezd, bude pro vás tou pravou výzvou příhodně nazvaný okruh The Chalenge – vůbec největší lyžařský okruh v Alpách, na kterém se můžete prohánět po 72 kilometrech sjezdovek, mezi nimiž vás přepraví celkem 32 lanovek a vleků a zajímavostí také je, že můžete zdolat až 12 500 výškových metrů. Ale myslí tady i na odpočinek – promyšlený systém skvěle propojených lanovek vás sveze k více než 60 chatám a jiným “osvěžovnám.”

Kde najdete všechny severské sporty na jednom místě? V Nordic Park Experience u jezera Ritzensee! Pro běžkaře vede krásně upravená stopa kolem jezera Ritzensee (a pozor: je osvětlena i v noci!) a kolem Leogangu pak ajdou dalších na 150 kilometrů upravených stop. V Nordic Parku se zabaví i děti, protože právě tady se nachází Fun & Snow Park pro děti. Romantické procházky zimní krajinou vám zaručí upravované lesní cesty a jakmile zamrzne jezero, můžete nazout brusle a rozjet svou krasobruslařskou kariéru.

V Puradies po lyžování odmění vaše tělo i duši

Na tento skvělý „lyžařský cirkus“ je díky kabinovým lanovkám Asitzbahn a Steinbergbahn perfektně napojené idylické středisko Leogang. Pokud hledáte klid a stylové útočiště ze všedních dnů, ideální základnu najdete v designovém hotelu Puradies, který stojí mezi dvěma lanovkami, které vás vyvezou do lyžařského ráje (mimochodem právě rodina Madreiterů byla zakladatelem lanovek Leoganger Bahnen).

Kromě nevšedních zážitků tady myslí samozřejmě i na lyžaře – přímo v hotelu je půjčovna lyží a o sněžná prkna hostů pečují servismani. Puradies je partnerem lyžařské školy pro dospělé i pro děti, takže rodiče mohou lyžovat nebo odpočívat ve zdejším krásně vybaveném wellness světě, zatímco o jejich ratolesti se postarají zkušení lyžařští instruktoři.

Kdo od dovolené na horách očekává víc než jen perfektní lyžovačku, je právě tady na správném místě. Puradies je dílem předních rakouských architektů, kteří tady použili ty nejkvalitnější přírodní materiály, zejména dřevo a kámen, aby celý hotel působil vzdušně, a díky maximálně proskleným plochám navazoval na okolní přírodu. O tom, že se jedná o vskutku výjimečné dílo, svědčí i fakt, že získal cenu v soutěži iF Design Award 2016 v kategorii Interior Space and Exhibition Design za svůj dvoupodlažní bar & lounge Freiraum., který má plochu 500 m² a byl vyfrézován z 16 000 dubových kostek!

Zvenčí má Puradies podobu tradičního romantického horského hotelu, uvnitř však nabízí wellness na té nejvyšší úrovni: všechny sauny i dvoupatrové odpočívárny jsou prosklené a mají naprosto jedinečný výhled na impozantní svět zasněžených Alp kolem. A po lyžování si v můžete dopřát speciální masáž. Vedoucí masérské školy, je zkušený fyzioterapeut, který tady se svým týmem poskytuje hostům speciální masáže po lyžování, které uleví namoženým svalům. Poskytne i populární tejpování a zájemce naučí jeho správnou techniku.

Designový gastro hotel, kde jsou děti vítány

Tým kuchařů Puradiesu v čele s šéfkuchařem Albertem Dschulniggem dokáže vytvořit harmonii mezi alpskou a mezinárodní kuchyní korunovanou nejlepšími rakouskými víny – ať už při večerních menu či během dne v hotelové nebo ve stylové à la carte restauraci ESS:ENZ. Základem zdejší skvělé kuchyně jsou čerstvé regionální produkty z vlastního horského bio-statku.

A boří tady také mnohé mýty – například ten, že designové a gastronomické hotely nejsou pro děti. Pro ty tady mají prostornou hernu. I díky ní si tu rodiče odpočinou, ať už ve wellness světě, při romantické večeři nebo třeba v unikátní čítárně přímo nad slavným barem, která si s ním ovšem ve svém designovém pojetí nijak nezadá. Dovolená v Rakousku dnes skutečně není jen skvělá lyžovačka, ale především spousta zážitků na každém kroku.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.