Sociální sítě
Nahoru
reklama

Hon na ústřice v La Verandě

Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná vinným octem se šalotkou a zapitá sklenkou šampaňského, pro nejlepší kuchaře z celého světa představuje ústřice lákavou kulinární výzvu. Jak ji připravit, tak aby neztratila nic ze své křehkosti, a navíc hosty překvapila jedinečnou chutí

Ochutnával jsem ústřice v mnoha koutech světa, od New Yorku přes Londýn a Paříž až po asijské destinace a vyzkoušel jsem desítky nejrůznějších kombinací. Některé byly fantastické, na jiné jsem raději rychle zapomněl, ale inspirace jsem načerpal hodně,“ říká executive chef Radek David, jeden z party lovců chutí, kteří jsou za skvělým jídlem ochotní letět na druhý konec planety.

Právě ústřice ho oslovily natolik, že na polovinu listopadu nachystal do La Verandy unikátní kulinární akci s názvem ústřice čtyřikrát jinak, kdy přestaví lahodného mořského mlže ve čtyřech různých „šatičkách“. A jaká kulinární překvapení na hosty v týdnu od 11. do 17. listopadu čekají?

Při prezentaci první dvou ústřic sází Radek David na svěžest, jednu bude servírovat s limetko sójovou omáčkou a salátovou okurkou, zatímco druhou doprovodí sójový kaviár, ředkvičky a šalotkový vinaigrette. Další dvě budou mít naopak doprovod lehce pikantní, jedna se bude servírovat v chuťové kompozici se sušenými rajčaty, rajčatovou vodou se zázvorem a bazalkovým olejem, zatímco chuť poslední ústřice zvýrazní řepa s granátovým jablkem a čerstvě strouhaný křen.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.