Sociální sítě
Nahoru

Hon na ústřice v La Verandě

Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná vinným octem se šalotkou a zapitá sklenkou šampaňského, pro nejlepší kuchaře z celého světa představuje ústřice lákavou kulinární výzvu. Jak ji připravit, tak aby neztratila nic ze své křehkosti, a navíc hosty překvapila jedinečnou chutí

Ochutnával jsem ústřice v mnoha koutech světa, od New Yorku přes Londýn a Paříž až po asijské destinace a vyzkoušel jsem desítky nejrůznějších kombinací. Některé byly fantastické, na jiné jsem raději rychle zapomněl, ale inspirace jsem načerpal hodně,“ říká executive chef Radek David, jeden z party lovců chutí, kteří jsou za skvělým jídlem ochotní letět na druhý konec planety.

Právě ústřice ho oslovily natolik, že na polovinu listopadu nachystal do La Verandy unikátní kulinární akci s názvem ústřice čtyřikrát jinak, kdy přestaví lahodného mořského mlže ve čtyřech různých „šatičkách“. A jaká kulinární překvapení na hosty v týdnu od 11. do 17. listopadu čekají?

Při prezentaci první dvou ústřic sází Radek David na svěžest, jednu bude servírovat s limetko sójovou omáčkou a salátovou okurkou, zatímco druhou doprovodí sójový kaviár, ředkvičky a šalotkový vinaigrette. Další dvě budou mít naopak doprovod lehce pikantní, jedna se bude servírovat v chuťové kompozici se sušenými rajčaty, rajčatovou vodou se zázvorem a bazalkovým olejem, zatímco chuť poslední ústřice zvýrazní řepa s granátovým jablkem a čerstvě strouhaný křen.

Více z rubriky Degustace

  • Šťastná třináctka

    La Bodeguita del Medio již po třinácté uspořádá velkolepou gastronomickou show. Termín je daný a diáře se tetelí blahem. Výrazně se...

    Marek Zelený2.2.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Nový přístup ke casual degustacím

    Restaurace J&J v Teplicích, patřící do ryze české sítě Lagarto, přinesla na sever svěží gastronomický vánek v podobě casual fine dining....

    Marek Zelený2.5.2022
  • Rybí hody v pražských restauracích PRU58 a La Bodeguita del Medio

    Pražské restaurace plánují na přelom dubna a května zajímavé akce pro milovníky rybích specialit. Hned na konci dubna, konkrétně 28. dubna...

    Marek Zelený19.4.2022
  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.