Sociální sítě
Nahoru

Hon na ústřice v La Verandě

Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná vinným octem se šalotkou a zapitá sklenkou šampaňského, pro nejlepší kuchaře z celého světa představuje ústřice lákavou kulinární výzvu. Jak ji připravit, tak aby neztratila nic ze své křehkosti, a navíc hosty překvapila jedinečnou chutí

Ochutnával jsem ústřice v mnoha koutech světa, od New Yorku přes Londýn a Paříž až po asijské destinace a vyzkoušel jsem desítky nejrůznějších kombinací. Některé byly fantastické, na jiné jsem raději rychle zapomněl, ale inspirace jsem načerpal hodně,“ říká executive chef Radek David, jeden z party lovců chutí, kteří jsou za skvělým jídlem ochotní letět na druhý konec planety.

Právě ústřice ho oslovily natolik, že na polovinu listopadu nachystal do La Verandy unikátní kulinární akci s názvem ústřice čtyřikrát jinak, kdy přestaví lahodného mořského mlže ve čtyřech různých „šatičkách“. A jaká kulinární překvapení na hosty v týdnu od 11. do 17. listopadu čekají?

Při prezentaci první dvou ústřic sází Radek David na svěžest, jednu bude servírovat s limetko sójovou omáčkou a salátovou okurkou, zatímco druhou doprovodí sójový kaviár, ředkvičky a šalotkový vinaigrette. Další dvě budou mít naopak doprovod lehce pikantní, jedna se bude servírovat v chuťové kompozici se sušenými rajčaty, rajčatovou vodou se zázvorem a bazalkovým olejem, zatímco chuť poslední ústřice zvýrazní řepa s granátovým jablkem a čerstvě strouhaný křen.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.