Sociální sítě
Nahoru

Namíchejte si vlastní skotskou whisky

Série zážitkových workshopů The Blend značky Chivas Regal, které umožňují nahlédnout do jedinečného světa umění míchání skotské whisky, se od podzimu vrací v nových termínech do předních barů a restaurací po celé republice. Jeden z největších znalců a odborníků na whisky u nás, Zdeněk Kortiš, své hosty provede exkluzivními večery ve skotském duchu, během kterých se nejenom seznámí s výrobou a historií blended whisky, ale také ochutnají 8 druhů whisky a namíchají si vzorek vlastního blendu pro svoje potěšení. Workshop, který rozhodně není určený pouze pro muže, naopak, i pro ženy je nezapomenutelným zážitkem.

Celosvětově proslulá skotská whisky Chivas Regal stála u zrodu kategorie luxusních whisky a je právem považována za ikonou v odvětví míchaných whisky pro svoji výjimečnou chuť a jedinečný styl. Workshop The Blend poodhaluje bohatou historii, výrobní procesy a zejména lidský um tzv. master blenderů stojící za jejím celosvětovým úspěchem. Blendování, neboli míchání whisky, je sofistikovaný proces, při kterém master blender míchá obilné a single malt whisky tak, aby jednotlivé komponenty byly v dokonalém souladu. Tento um se předává z generace na generaci, ale jsou to hlavně celoživotní zkušenosti, dokonale vyvinuté čichové smysly i absolutní znalost jednotlivých whisky z různých oblastí Skotska, díky kterým master blender vytvoří míchanou whisky konzistentních vlastností, chuti a té nejvyšší kvality. Vyzkoušet si toto neobvyklé řemeslo si v rámci workshopu může každý.

Večer zahajuje welcome drink a občerstvení v ostrovním stylu, perfektně se hodící k párování s whisky. Hodinu a půl trvající program je veden předním odborníkem a whisky ambasadorem společnosti Jan Becher – Pernod Ricard Zdeňkem Kortišem. Ten hosty nejprve stručně provede historií skotské whisky, zasvětí je do rozdílů mezi grain a single malt whisky, do jejich výroby, chuťových profilů a rolí, které hrají v procesu blendování. Následuje řízený tasting blendovacího portfolia zahrnující grain a single malt whisky, nově rozšířené o Aberlour a’Bunadh v sudové síle nebo The Glenlivet Nadurra First Fill Selection. K získání porovnání pro následné blendování hosté ochutnají také whisky Chivas Regal včetně prémiové Chivas 18. Nově nabité znalosti aromat, textur a chutí jsou základem pro namíchání své vlastní unikátní whisky v množství 150 ml, kterou si každý s razítkem a pečetí Zdeňka Kortiše odnese domů.

Nově budou mít účastníci během večera možnost zakoupit si speciální gravírované láhve z portfolia Chivas Regal s logem The Blend, které budou v prodeji exkluzivně v rámci workshopů. Každý zúčastněný získá také možnost stát se členem Chivas Regal Clubu nabízející speciální výhody a nabídky pro milovníky této skotské whisky.

Informace o termínech a vstupenky na jednotlivé workshopy, každý pro limitovaný počet 20 osob, jsou k dispozici na www.theblend.cz nebo na www.goout.net. Vstup na workshop je možné zakoupit jako dárek v podobě dárkového voucheru. Cena vstupenky je 800 Kč.

Více z rubriky Bary

  • Schweppes Cocktail Week v Black Angel’s

    Dokonalé bublinky, zahraniční hvězdy, nejnovější trendy, stylové drinky, sofistikované chutě. Dospěli jste k té své? Blíží se Schweppes Cocktail Week. Od...

    Jan Pešek12.11.2019
  • V BeBop baru za silvestrovskou hvězdu

    Poslední den roku se musí pořádně oslavit. BeBop Bar v hotelu Alcron si připravil speciální silvestrovský program, během něhož se každý...

    Jan Pešek1.11.2019
  • Bar and Books slaví 15 let existence

    Bar and Books oslavuje významné výročí svého působení v České republice, přesně před patnácti lety byl otevřen Bar and Books Týnská...

    Jan Pešek30.9.2019
  • Chivas Regal vzdává čest slavnému vítězství

    Před dvaceti lety se Manchester United, pod vedením Sira Alexe Fergusona, stal prvním anglickým týmem, který získal tzv. „Treble“, tedy trojité...

    Jan Pešek23.9.2019
  • Druhým nejvlivnějším barmanem na světě je Čech Alex Kratěna

    Prestižní britský magazín Drinks International nedávno zveřejnil výsledky ankety Bar World 100, který se zabývá těmi nejlepšími a nejvlivnějšími osobnostmi barové...

    Jan Witek6.8.2019
  • Přijďte si pro „refresh“

    Pražský Be Bop Bar skrývající se v prostorách hotelu Alcron u Václavského náměstí přichází v duchu blížícího se léta a parných...

    Jan Pešek10.6.2019
  • Českou vítězkou Chivas Masters 2019 se stala Barbora Švihlová

    Prestižní barmanská mixologická soutěž Chivas Masters, ve které se utkávají nejlepší barmani a barmanky z věhlasných podniků celého světa, zná lokálního...

    Jan Pešek4.6.2019
  • Be Bop Bar: Nová chuť dálek

    Be Bop Bar v hotelu Alcron přináší nové signature drinky a novinky mezi raritními lahvemi. Není to jen o novinkách, ale...

    Jan Pešek30.4.2019
  • Chrám zasvěcený proseccu

    Legendární italské bublinky si získávají stále více příznivců. Není se čemu divit, Češi milují italskou kuchyni a ta se bez prosecca...

    Jan Pešek26.3.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.