Sociální sítě
Nahoru

Namíchejte si vlastní skotskou whisky

Série zážitkových workshopů The Blend značky Chivas Regal, které umožňují nahlédnout do jedinečného světa umění míchání skotské whisky, se od podzimu vrací v nových termínech do předních barů a restaurací po celé republice. Jeden z největších znalců a odborníků na whisky u nás, Zdeněk Kortiš, své hosty provede exkluzivními večery ve skotském duchu, během kterých se nejenom seznámí s výrobou a historií blended whisky, ale také ochutnají 8 druhů whisky a namíchají si vzorek vlastního blendu pro svoje potěšení. Workshop, který rozhodně není určený pouze pro muže, naopak, i pro ženy je nezapomenutelným zážitkem.

Celosvětově proslulá skotská whisky Chivas Regal stála u zrodu kategorie luxusních whisky a je právem považována za ikonou v odvětví míchaných whisky pro svoji výjimečnou chuť a jedinečný styl. Workshop The Blend poodhaluje bohatou historii, výrobní procesy a zejména lidský um tzv. master blenderů stojící za jejím celosvětovým úspěchem. Blendování, neboli míchání whisky, je sofistikovaný proces, při kterém master blender míchá obilné a single malt whisky tak, aby jednotlivé komponenty byly v dokonalém souladu. Tento um se předává z generace na generaci, ale jsou to hlavně celoživotní zkušenosti, dokonale vyvinuté čichové smysly i absolutní znalost jednotlivých whisky z různých oblastí Skotska, díky kterým master blender vytvoří míchanou whisky konzistentních vlastností, chuti a té nejvyšší kvality. Vyzkoušet si toto neobvyklé řemeslo si v rámci workshopu může každý.

Večer zahajuje welcome drink a občerstvení v ostrovním stylu, perfektně se hodící k párování s whisky. Hodinu a půl trvající program je veden předním odborníkem a whisky ambasadorem společnosti Jan Becher – Pernod Ricard Zdeňkem Kortišem. Ten hosty nejprve stručně provede historií skotské whisky, zasvětí je do rozdílů mezi grain a single malt whisky, do jejich výroby, chuťových profilů a rolí, které hrají v procesu blendování. Následuje řízený tasting blendovacího portfolia zahrnující grain a single malt whisky, nově rozšířené o Aberlour a’Bunadh v sudové síle nebo The Glenlivet Nadurra First Fill Selection. K získání porovnání pro následné blendování hosté ochutnají také whisky Chivas Regal včetně prémiové Chivas 18. Nově nabité znalosti aromat, textur a chutí jsou základem pro namíchání své vlastní unikátní whisky v množství 150 ml, kterou si každý s razítkem a pečetí Zdeňka Kortiše odnese domů.

Nově budou mít účastníci během večera možnost zakoupit si speciální gravírované láhve z portfolia Chivas Regal s logem The Blend, které budou v prodeji exkluzivně v rámci workshopů. Každý zúčastněný získá také možnost stát se členem Chivas Regal Clubu nabízející speciální výhody a nabídky pro milovníky této skotské whisky.

Informace o termínech a vstupenky na jednotlivé workshopy, každý pro limitovaný počet 20 osob, jsou k dispozici na www.theblend.cz nebo na www.goout.net. Vstup na workshop je možné zakoupit jako dárek v podobě dárkového voucheru. Cena vstupenky je 800 Kč.

Více z rubriky Bary

  • V Tretter’s baru teče šampaňské proudem

    Tretter’s bar je pražskou stálicí. Kdo si nedal drink v Tretter’s baru, jako by nebyl. Neuvěřitelná atmosféra newyorského baru třicátých let...

    Jan Pešek11.1.2022
  • Vyšperkujte silvestrovský repertoár drinků

    Nový rok se blíží mílovými kroky a s ním tak i plánování oslav a všeho, čím budou protkány. K tomu neodmyslitelně...

    Jan Pešek21.12.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
  • Ambasadoři na návštěvě

    Pražský BeBop bar na podzim přivítá hosty – a ne ledajaké. Ambasadoři prémiových značek destilátů zavítají do vyhlášeného distingovaného baru ve...

    Jan Pešek24.8.2021
  • Anglický bar Highney okouzlil hosty Špindlerova Mlýna

    Špindlerův Mlýn hlásí žhavou novinku. Gastronomickou scénu v létě posílil stylový anglický bar Highney umístěný ve zrekonstruovaném hotelu Soyka. Jen připomeňme,...

    Marek Zelený6.8.2021
  • Bar, který neexistuje představuje distanční menu

    Stále nekončící pandemie a s ní související omezení přiměly barmany známého brněnského Baru, který neexistuje vytvořit unikátní distanční koktejlové menu. Kazetový...

    Marek Zelený10.3.2021
  • Highney. Těšte se na Bar, který už existuje…

    Kouzelná pohlednice z krásné doby před sto lety. Nostalgická atmosféra, mahagonové stěny, působivý krb s otevřeným ohněm a praskajícím dřevem. Právě...

    Marek Zelený12.2.2021
  • Jedinečný MUMM POP-UP LOUNGE v centru Prahy

    Šampaňské MUMM otevřelo unikátní pop-up na nádherném Malém náměstí v Praze. V samém srdci historického centra s výhledem na kašnu z...

    Jan Pešek27.7.2020
  • Bar, který si rád hraje

    Kdo se bojí, nesmí do baru. A vůbec to nevadí, protože bar může přijít za ním. Respektive vám pošle své autorské...

    Jan Pešek15.6.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.