Sociální sítě
Nahoru

Uber testuje doručování jídel pomocí dronů

Zcela unikátní způsob doručování jídel testuje služba UberEats. Místo řidičů by oblíbené pochoutky mohly doručovat drony. Uber se tak zařadil po bok dalších společností, které v budoucnu plánují využít drony ke zkvalitňování služeb.UberEats nyní testuje speciální drony, které možná brzo budou doručovat jídlo až k vám domů. Slibuje si od toho výrazné zkrácení doručovací doby a tím i zlepšení kvality a čerstvosti jídla.

Každý z dronů by měl unést až dvě klasické porce jídla a nabídnout dolet až 30 kilometrů. Drony budou samořiditelné a schopné létat vertikálně i horizontálně. Jejich provoz by měl začít v létě roku 2020, a to během ostrého testování v San Diegu.

Kromě dronů na doručování jídel Uber testuje také autonomní vzdušné taxi, které byste si v budoucnu mohli objednat pomocí mobilní aplikace a efektivně a rychle tak cestovat třeba mezi městy.

Drony jsou v hledáčku i spousta dalších firem, jako třeba Amazon, který plánuje efektivní a rychlé doručování svých balíků. Nedávno byly dokonce představeny i koncepty vozů značek Audi a Lexus, které drony používají jako světlomety, jež létají před automobilem.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.