Auta | 19.11.2019 | Jan Witek

Tesla postaví první evropskou továrnu

Automobilka Tesla se i během (ve srovnání s ostatními automobilkami) krátkého působení jednoznačně zapsala do mysli všech automobilových nadšenců. Její elektromobily jsou známé po celém světě a její zakladatel Elon Musk možná ještě více. Nedávno byla dokonce otevřena její česká pobočka. Nyní do Evropy míří i první továrna.
Elon Musk to uvedl jako překvapení, a to na nedávném předávání cen Zlatý volant v Berlíně. Právě nedaleko této německé metropole by měla vyrůst historicky první továrna Tesly v Evropě.
Jaké elektromobily se v ní budou vyrábět? Především SUV modely Y. Kromě toho se zde budou vyrábět také baterie a pohonné systémy. Samozřejmostí je i vlastní vývoj a výzkum.
Továrna by měla zabrat plochu okolo 120 hektarů a vyroste na jižním okraji Berlína v blízkosti nového letiště, nicméně chystaný objem investice je prozatím tajný. Již nyní se však na stránkách Tesly objevují pracovní nabídky do nové továrny, i když by měla otevřít až ke konci roku 2021.
Není divu, že první továrna bude otevřena zrovna v Německu. Právě zde sídlí známé evropské automobilky, které se svými elektrickými modely Tesle ve velké míře konkurují.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz