Sociální sítě
Nahoru

Piano Steinway i jako dominanta interiéru

Mít doma tento nádherný hudební nástroj patří ke splněnému snu mnoha z nás. Unikátní doplněk obytných prostor, jímž mistrovsky zpracované pianino či koncertní křídlo Steinway bezesporu je, předčí svým vzhledem a uživatelskou hodnotou i ty nejdesignovější prvky.

Pokud navíc zvolíte osvědčenou kvalitu, představuje koupě i bezpečnou investici. Možná i proto ve třicátých letech minulého století vlastnila právě pianino či křídlo každá druhá domácnost.

Je až s podivem, jakou pozornost špičkový hudební nástroj umístěný v interiéru dokáže přitáhnout, jaké nadšení pokaždé vyvolá. Nelze se divit, že málokoho nechá chladným natolik, aby si nezkusil alespoň „zabrnkat“ pár – byť třeba neškolených – tónů… Samozřejmě, na piano se především hraje, ale tuto důležitou stránku věci nechme tentokrát stranou a zaměřme se hlavně na jeho – neméně důležitou – roli dekorativní.

Základem je vycházet z prostoru, který máme k umístění tohoto skvostu k dispozici. Je-li obytná plocha velkorysá, můžeme si bez problémů vybrat stejně velkolepé koncertní křídlo. V menších místnostech pak najdou uplatnění pianina, jež jsou stavěna na výšku.

Je logické, že zákazníci řeší rovněž vzhled nástroje, aby dokonale ladil s tóny v interiéru. V potaz přitom berou například materiál podlahy či dveří. Naštěstí je paleta značky Steinway dostatečně široká, aby v ní klient našel přesně to, po čem touží.

Ovšem v této souvislosti je nutné připomenout, že pianino nebo křídlo jsou „solitér“, u něhož onen kýžený barevný akord zase tak důležitý není. Ba naopak, kontrast je více než žádoucí! Líbí se vám černé či bílé? Kupte si ho! V tomto případě se totiž nemusíte řídit žádnými striktními pravidly, aniž byste se dopustili chyby. Inspiraci pro umístění pianin a křídel v interiéru vám nabízejí obrázky, které jsme pro vás vybrali.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.