Sociální sítě
Nahoru

Kdo zvítězil v soutěži o nejlepší vousy letošního listopadu?

Blíží se konec listopadu, což je ten pravý čas na to, aby došlo k vyhodnocení soutěže National Beard and Mustache Championship, která se každoročně koná v rámci akce Movember (název vznikl spojením anglických slov „mustache – knír“ a „november – listopad“).

Movember je dnes již celosvětová charitativní akce, která se zabývá zdravím mužů. Účelem je získání finančních prostředků a podpora zdravého životního stylu a osvěty v oblasti onemocnění mužů, jako je třeba rakovina varlat, prostaty apod.

Akce probíhá tak, že se muži na začátku listopadu oholí a až do konce měsíce si nechají růst knírek. Vše je pak doprovázeno dalšími akcemi, v rámci kterých dochází k vybírání finančních příspěvků mezi přáteli, firmami a sponzory. Ty pak putují na konto nejrůznějších organizací, konkrétních osob či jako obecné dary na výzkum a boj proti rakovině.

Jedna z takových akcí je americká soutěž National Beard and Mustache Championship, v rámci které se soutěží o nejlépe vypadající a upravený knírek, a to hned v mnoha kategoriích – business vousy, designové vousy, kreativní vousy a spousta dalších. Soutěžící se rozdělují také podle délek vousů. Ty nejlepší účastníky letošního ročníku zachytil fotograf Greg Anderson a vy se na ně můžete podívat níže. Třeba vás některý z mužů bude inspirovat i pro pěstování vlastního zajímavého plnovousu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.