Sociální sítě
Nahoru

Nová Q7 od Audi dorazila do Česka

Jeden z předních SUV modelů, které jsou na našem trhu momentálně k dostání, prošel inovací. Audi slibuje digitální pokrok, působivý arzenál jízdních asistentů, mimořádný komfort a prostor až pro sedm osob.

Mimořádný jízdní komfort

Nové Audi Q7 přináší řidiči pocit dokonalého pohodlí. Interiér je zařízen ve stylu luxusního salónku a inteligentní technologie se starají o mimořádný jízdní komfort. Aktivní stabilizace náklonu karoserie snižuje přetížení při akceleraci, brzdění a průjezdu zatáčkami, takže jízda zůstává v každé situaci příjemná.

Oči na každém místě

Řeč je o kamerách, které dohromady vytvářejí 360° pohled okolo celého vozu, díky kterému má řidič dokonalý přehled. Systém širokoúhlých kamer zabírá veškeré objekty v blízkosti karoserie a v reálném čase z nich vytváří kompletní obraz. Takže například parkování je ulehčeno díky pohledům z různých úhlů včetně ptačí perspektivy.

Bezpečnost na prvním místě

Audi sází na robustní karoserii a vzájemně propojené bezpečnostní asistenty, kteří dokážou předcházet krizovým situacím. Asistent odbočení například kontroluje provoz v protisměru při odbočování a aktivně zabrání případnému střetu zabrzděním.

Při jízdě na dlouhé vzdálenosti se určitě bude hodit adaptivní asistent řízení kombinující funkce adaptivního tempomatu a asistenta pro jízdu v jízdním pruhu. Nová Q7 nabízí také nouzového asistenta, který při neaktivitě řidiče nejprve upozorní na rizikovou situaci a v případě potřeby začne kontrolovaně brzdit až do úplného zastavení. Při parkování, různém manévrování, odbočování a v dalších situacích vás podpoří také již zmiňované kamery s výhledem do okolí, asistent pro průjezd křižovatkou a celá řada dalších asistentů.

Interiér v podobě prémiového salonku

Ke komfortní jízdě v kabině, v níž může pohodlně cestovat až sedm lidí, přispějí klimatizace s možností přizpůsobení na míru, na přání dostupný audiosystém Bang & Olufsen s technologií 3D zvuku a taktéž na přání dostupný paket vícebarevného osvětlení interiéru a kontur.

Nová Q7 a Tomáš Satoranský

Kapitán české basketbalové reprezentace Tomáš Satoranský měří 201 cm a potřebuje opravdu velké auto. Jenže Audi Q7 si ho získalo i svými jízdními schopnostmi a komfortem. Jediný Čech v zámořské NBA je hrdým majitelem poslední generace vozu a nedá na ni při cestách po Státech dopustit. Bez váhání tak přijal nabídku stát se tváří nového modelu Audi Q7.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.