Sociální sítě
Nahoru

Miliardář Richard Branson dobývá další metu prémiového cestování

Jméno Richard Branson je známé všem lidem, kteří se zajímají o cestování na vlnách luxusu. A nově chystané projekty tohoto britského miliardáře se vln týkají víc než kterékoliv jiné. V rámci své značky Virgin dobil leteckou přepravu, železnici, honosné hotely a resorty, a dokonce i vesmír. Nyní konečně spouští také plavby na prémiových zaoceánských lodích po názvem Virgin Voyages.

Jedna z nich se právě teď dokončuje a první oficiální plavbu by měla absolvovat v březnu příštího roku. Loď Scarlet Lady bude brázdit hlavně trasu mezi Miami a Karibikem a nabídne skutečně jedinečný zážitek téměř po celý rok. K této lodi by se pak měla přidat Valiant Lady (předpokládané zahájení plavby v roce 2021), která se bude pohybovat hlavně po Středozemním moři. Se spuštěním dalších dvou lodí se počítá i v roce 2023.

Vraťme se však zpět k lodi Scarlet Lady, kterou nedávno navštívil i sám Branson, aby se podíval na její přípravu na provoz. První zkušební plavby se odehrály mezi Marseille a Janovem a zúčastnil se jich i sám Branson se svou rodinou a přáteli a nejvyššími lidmi ze společnosti Virgin Voyages.

Na palubě se nachází celkem 1 330 kajut, z nichž 86 procent má balkon a 93 procent výhled na oceán. Zároveň je loď tzv. „adult only“, tudíž mezi cestujícími nemůže být nikdo mladší 18 let.

Na lodi bude také výběr z několika neotřelých a zábavných možností stravování, jako třeba restaurace, ve které se bude servírovat brunch za doprovodu vystoupení lokálních drag queens. Chybět nebude ani restaurace, v rámci které se naučíte vařit nová jídla pod dohledem renomovaných šéfkuchařů. Samozřejmostí je také řada barů s výborným pitím a nabídkou zábavy (karaoke bary a třeba i „vinylový bar“ s osobními poslechovými kabinami), prvotřídní fitness a lázeňské služby, neomezené Wi-Fi připojení k internetu nebo vůbec první tetovací salon na moři. Na inaugurační plavby v březnu a dubnu 2020 je stále pár míst k dispozici.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.