Sociální sítě
Nahoru

„Bradu trošku níž“ aneb výstava fotografa Tomáše Třeštíka

Uznávaný fotograf Tomáš Třeštík vystavuje portréty zajímavých českých osobností v holešovickém Vnitroblocku. Výstava s názvem „Bradu trošku níž“ začíná již 13. prosince.

Tereza Maxová, Ester Ledecká, Vlastina Svátková, Karel Dobrý, Rosťa Novák, Petr Čech, Musa, Vica Kerekes a další zajímaví lidé se během posledních čtyř let ocitli před objektivem Tomáše Třeštíka. A dost možná si vyslechli doporučení: „Dej tu bradu trochu níž!”.

Právě tenhle oblíbený pokyn známého fotografa dal název výstavě portrétů, která je k vidění ve Vnitroblocku v Praze-Holešovicích od 13. prosince do 25. ledna. Vernisáž výstavy „Bradu trošku níž“ se koná 12. prosince v 19:00, mezi hosty by neměli chybět Tereza Maxová, NobodyListen, Antonín Kratochvíl či Helena a Radka Třeštíkovy.

„Bradu níž je pokyn, který často dávám lidem při focení, protože podvědomě zaklánějí hlavu. Když ji poté trošku sklopí, tak to většinou vypadá mnohem lépe. Zároveň v téhle mé tradiční větě cítím přesah, každý by měl dát bradu občas níž, být pokornější i v každodenním životě. Nejvíc asi já…,“ podotýká s úsměvem Tomáš Třeštík.

Část vystavených portrétů bude veřejnosti představena úplně poprvé. Nejde o fashion fotografie, ani přestylizované reklamní fotky, ale o v mnohém nečekané portréty českých a slovenských osobností, tak jak je Tomáš Třeštík vidí a jak je má rád. Tomáš Třeštík je znám díky svému osobitému stylu focení pohybujícímu se na hraně mezi fotografií portrétní a deníkovou.

Focení probíhalo mimo profesní rámec portrétovaných, v přátelské, neformální atmosféře, což se pozitivně promítlo ve výsledku. Výstava „Bradu trošku níž“ ve Vnitroblocku je pro Tomáše Třeštíka vítanou příležitostí prezentovat se mimo sociální sítě a sociální bublinu, ukázat svou tvorbu příznivcům i náhodným kolemjdoucím a zároveň završit určitou tvůrčí etapu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.