Sociální sítě
Nahoru

Carollinum již má pořadník na nové A. Lange & Söhne z oceli

Sportovně elegantní hodinky z oceli na ocelovém tahu jsou u mnoha výrobců běžně dostupným zbožím. Ne však u kultovní značky A. Lange & Söhne, manufaktury z německého Glashütte, která vyrobí jen několik tisíc kusů hodinek ročně a doposud pro své sběratele přichystala jen velmi omezené množství ocelových hodinek, které lze počítat opravdu na kusy. Letošní novinka Odysseus tedy šokovala a není divu, že se záhy po oficiálním odhalení začali ozývat nároční sběratelé s žádostí o koupi. Hodinářství Carollinum, které jako jediné v České republice značku nabízí, nově otevřelo možnost zapsání se na pořadník, dle kterého už brzy budou hodinky dodávány. Aktuálních informace hovoří o tom, že by to mohlo být na sklonku prvního kvartálu 2020.

Novinka Odysseus dala název celé nové modelové řadě, je tedy pravděpodobné, že v následujících letech bude podobných hodinek na kovovém tahu v portfoliu značky přibývat. Tyto konkrétní mají ocelové pouzdro o průměru 40,5 mm a ocelový tah kopírující profil zápěstí. Výrazný modrý číselník doplňují dvě apertury pro velké datum na pozici 3 a pro den v týdnu na pozici 9. Ručky z bílého zlata pak korespondují s indexy, dynamický vzhled umocňuje mimostředná sekundová ručka.

Uvnitř hodinek pracuje automatický strojek L155.1 Datomatic s 4Hz setrvačkou. Konstruktéři v A. Lange & Söhne jej vyvíjeli čtyři roky. Plně natažené hodinky vydrží v chodu 50 hodin, voděodolnost je udávána na 120 metrů, což znamená, že si s nimi jejich majitel může jít třeba i zaplavat. Dýnko se safírovým sklem umožní nahlédnout dovnitř strojku. Cena se pak bude pohybovat kolem 750 000 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.