Sociální sítě
Nahoru

Lexus slaví půl milionu v Evropě prodaných SUV vozů

SUV vozy zažívají v posledních několika letech doslova boom. Také značka Lexus oslavuje dosažení milníku půl milionu vozů SUV prodaných na evropských trzích. Jde o důležitý mezník v historii značky, která stvořila koncept luxusních SUV, když na přelomu století uvedla svůj originální model RX 300.

Úhrnné prodeje ke konci listopadu 2019 ukazují, že Lexus byl průkopníkem v segmentu luxusních SUV se svým originálním modelem RX. Na evropských trzích se od roku 2000 prodalo přes 501 tisíc nových SUV značky Lexus, prodejního milníku tak dosáhl za necelých 20 let.

Lexus RX, nyní ve čtvrté generaci, zůstává nejprodávanějším modelem Lexus v tomto regionu – dosavadní prodeje zde činí bezmála 275 tisíc kusů. RX se rovněž pyšní titulem celosvětově prvního luxusního SUV s hybridním pohonem díky uvedení varianty RX 400h z roku 2005.

Lexus od této premiéry svoji hybridní technologii a autonomním dobíjením neustále zdokonaluje a považuje ji za základ vývoje nových generací SUV, včetně středně velkého NX, které modelovou nabídku značky obohatilo v roce 2014, resp. nového kompaktního UX z roku 2019. Modelová řada SUV značky Lexus se brzy rozroste uvedením modelu UX 300e, prvního bateriového elektromobilu značky.

Polovina jízdy jen na elektřinu

Zákazníci ve stále širší míře oceňují hybridní modely Lexus pro jejich kultivovanost, osvědčenou spolehlivost, stále zajímavější jízdní schopnosti a hospodárnost. Hybridní vozy Lexus dnes mohou cestovat 50–70 % času v ucpaných centrech měst zcela bez zapojení spalovacího motoru v režimu s nulovými emisemi. Hybridní pohon je již nedílnou součástí produktové strategie SUV značky Lexus. Právě tuhle technologii volí 96 procent západoevropských zákazníků.

Bezmála polovinu z 500 tisíc prodaných SUV značky Lexus tvoří hybridní modely, přičemž jejich poměrné zastoupení vůči provedením s klasickým pohonem postupně stále roste.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.