Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již tradiční akce čtyřikrát jinak tentokrát sází na kančí maso, které se bude podávat ve čtyřech různých variacích.
Během prvního únorového týdne (konkrétně od 3. do 9. února) připraví šéfkuchař podniku lahodné kančí ragú na červeném víně, servírované s bramborovými nočky s parmazánem a glazovanými cibulkami Cipollini, které našlo inspiraci v italské kuchyni. Ze země Galského kohouta naopak pochází skvostná kombinace kančího hřbetu s omáčkou Bordelaise, pečeným celerem, černým kořenem a kapustou.
A protože kanec patří k českým národním pokrmům, domácí kuchyni budou tentokrát reprezentovat dva pokrmy. První z nich je klasika, a sice kančí konfit na smetaně s bylinkovým knedlíkem a brusinkami. Čtvrtou a poslední specialitou bude kreativní prezentace kančího hřbetu s pečeným topinamburem, hříbkovou omáčkou, švestkami a rakytníkem.
La Veranda coby Svět lovců chutí připravuje pro své hosty pravidelné konfrontace špičkových surovin připravených v národních chuťových úpravách, které dokonale ilustrují téměř nekonečný svět gastronomie. Na konci loňského roku hosty podniku uchvátila kreativní prezentace ústřic, kterou nyní střídá chuťově výrazné maso z divočáka.