Sociální sítě
Nahoru

Prožijte romantickou valentýnskou večeři v SaSaZu

Den svatého Valentýna se každoročně slaví 14. února a jak všichni víme, je to den lásky a oslavy zamilovanosti. Je proto fajn, udělat si ten den s vaším partnerem fajn večer a užít si čas jen spolu.

Pražská restaurace SaSaZu pro vás připravila v ten den speciální menu, které sestavil šéfkuchař Andy Tan. Vybrané pokrmy tvoří symfonii chutí, která potěší vás i vašeho partnera. A protože SaSaZu je celé o sdílení zážitků a sdílení chutí, připravené menu je koncipované tak, abyste se o něj s parterem podělili a ochutnali tak celou škálu chutí, které nabízí asijská fusion kuchyně.

Po skleničce Prosecca si pochutnáte na oblíbeném salátu ze zelené papáji, který vás dostane svou svěží chutí kombinující zelenou papáju se sladkým mangem, koriandrem, citronovou trávou, kešu oříšky a chilli-limetkovou omáčkou. Následuje kokosovo-kukuřičná polévka spojující jemnost kokosového mléka s výraznou chutí zelené kari pasty, thajské bazalky a yakitori omáčky. Pak následují rolky tak typické pro Asii, připravené ale v osobitém pojetí našeho šéfkuchaře. Rolky Bang Chang s krevetami, citrusy, bazalkou, mátou, kokosovou pastou a citrónovo-koriandrovou omáčkou, následované SaSa křupavou rolkou, nebo-li rolkami s tuňákem a lososem, wasabi a omáčkou z černého sezamu, potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale svým zpracováním a barevností jsou také pohádkou pro vaše oči.

Podělit se dále můžete o hovězí 5-ti koření s rukolovým salátem a tradiční čínské knedlíčky dim sum s hovězím masem, foie gras a zázvorovo-pepřovou omáčkou. Následuje kachna Tamarind s kořením pěti vůní a tamarindovou omáčkou a rib-eye steak s omáčkou z lanýžů a zázvoru. V SaSaZu používáme Prime USDA hovězí maso nejvyšší kvality, které je svou jemností a chutí nenapodobitelné. Zajistí vám tak opravdový chuťový prožitek. Oslavu lásky pak společně zakončíte sladkou tečkou v podobě naší speciality Chocolate Ball. K večeři si můžete užít také lahev Prosecca Deseo Extra Dry. Menu je potřeba dopředu objednat. Cena pro dva je 3 500 Kč.

Více z rubriky Gastro

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.