Sociální sítě
Nahoru

Prožijte romantickou valentýnskou večeři v SaSaZu

Den svatého Valentýna se každoročně slaví 14. února a jak všichni víme, je to den lásky a oslavy zamilovanosti. Je proto fajn, udělat si ten den s vaším partnerem fajn večer a užít si čas jen spolu.

Pražská restaurace SaSaZu pro vás připravila v ten den speciální menu, které sestavil šéfkuchař Andy Tan. Vybrané pokrmy tvoří symfonii chutí, která potěší vás i vašeho partnera. A protože SaSaZu je celé o sdílení zážitků a sdílení chutí, připravené menu je koncipované tak, abyste se o něj s parterem podělili a ochutnali tak celou škálu chutí, které nabízí asijská fusion kuchyně.

Po skleničce Prosecca si pochutnáte na oblíbeném salátu ze zelené papáji, který vás dostane svou svěží chutí kombinující zelenou papáju se sladkým mangem, koriandrem, citronovou trávou, kešu oříšky a chilli-limetkovou omáčkou. Následuje kokosovo-kukuřičná polévka spojující jemnost kokosového mléka s výraznou chutí zelené kari pasty, thajské bazalky a yakitori omáčky. Pak následují rolky tak typické pro Asii, připravené ale v osobitém pojetí našeho šéfkuchaře. Rolky Bang Chang s krevetami, citrusy, bazalkou, mátou, kokosovou pastou a citrónovo-koriandrovou omáčkou, následované SaSa křupavou rolkou, nebo-li rolkami s tuňákem a lososem, wasabi a omáčkou z černého sezamu, potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale svým zpracováním a barevností jsou také pohádkou pro vaše oči.

Podělit se dále můžete o hovězí 5-ti koření s rukolovým salátem a tradiční čínské knedlíčky dim sum s hovězím masem, foie gras a zázvorovo-pepřovou omáčkou. Následuje kachna Tamarind s kořením pěti vůní a tamarindovou omáčkou a rib-eye steak s omáčkou z lanýžů a zázvoru. V SaSaZu používáme Prime USDA hovězí maso nejvyšší kvality, které je svou jemností a chutí nenapodobitelné. Zajistí vám tak opravdový chuťový prožitek. Oslavu lásky pak společně zakončíte sladkou tečkou v podobě naší speciality Chocolate Ball. K večeři si můžete užít také lahev Prosecca Deseo Extra Dry. Menu je potřeba dopředu objednat. Cena pro dva je 3 500 Kč.

Více z rubriky Gastro

  • Nový wellness hotel Chalupa v srdci Šumavy

    Šumava je pohoří, které má milovníkům přírody a sportu vždy co nabídnout. Tak je to i v obci Prášily, kde nedávno...

    Marek Zelený11.2.2020
  • Sametové pohlazení k Valentýnu

    Svátek zamilovaných je ideální příležitostí pro věnování sametově jemného pohlazení, které si můžete vychutnat nejen v čisté podobě, ale i ve...

    Marek Zelený8.2.2020
  • Personifikovaná lahev Fernet Stock

    Velká porce lásky v litrovém balení s vlastním veršem či věnováním nadělá spoustu radosti. Tradiční likér Fernet Stock můžete nechat prostřednictvím...

    Marek Zelený7.2.2020
  • Valentýnský Dubliner pro zamilovaný pár

    Valentýn naladěný na jemnou romantickou notu podtrhne vždy jemná irská whiskey Dubliner, stejně jako o poznání jemnější likér na bázi irské...

    Jan Pešek5.2.2020
  • Vína z Kanady: Henry of Pelham

    Dalším, kdo se rozhodl ozvláštnit tuzemskou scénu s víny o opravdový unikát, se stala společnost Best Drink. Vsadila paradoxně na dlouhá léta...

    Jan Pešek5.2.2020
  • První limitovaná edice Makerˈs Mark

    Je to vůbec poprvé co legendární desetiletka z Kentucky Makerˈs Mark odhalila limitovanou edici lahví. Svým konceptem ztvárnění vychází ze zdařilého...

    Marek Zelený5.2.2020
  • Byznys obědy bez kompromisů

    Od pondělí do pátku je standardní dopolední otázkou na všech pracovištích, kde poobědvat. Pracujete-li v centru Prahy, máte štěstí. Existuje totiž...

    Jan Pešek4.2.2020
  • Sladké srdce pro dva

    Ve francouzském pekařství PAUL připravili letos na svátek zamilovaných limitovanou edici sladkých zákusků, které potěší nejen žaludek, ale také oči obdarovaného....

    Jan Pešek4.2.2020
  • Tamilské kari láká náročné

    Kari je původně tamilský pokrm připomínající ragú nebo možná blíže pojmenovaný eintopf. Jedná se o malé kousky surovin (masa, ryb nebo...

    Jan Pešek3.2.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.