Sociální sítě
Nahoru

Hodinky slavící spojení legendárního kytaristy Briana Maye a jeho nástroje

Během své dlouhé kariéry se kytarista Brian May spoléhal na svou „RedSpecial“ kytaru, se kterou vytvořil zvuk, díky němuž se skupina Queen stala jednou z nejobdivovanějších a nejoblíbenějších rockových kapel světa. Také se celou dobu spoléhal na japonské hodinky Seiko. Rocková legenda Brian May nosí své potápěčské hodinky Seiko více než 40 let. Trvale populární design těchto potápěčských hodinek je inspirací pro nejnovější kolekci Seiko 5 Sports. Brian si koupil ty své, na prvním turné v Japonsku v 70. letech 20. století, od té doby jeho kytara a hodinky společně cestovaly po celém světě.

„Red Special“ nyní inspiruje nové Seiko 5 Sports, jejichž číselník odráží design kytary, kterou Brian a jeho otec vytvořili na počátku 60. let. Kytara byla vyrobena ručně, pouze za pomocí ručního nářadí. Krk byl vyřezán ze dřeva starého krbu, který měl už tehdy 100 let. Tělo bylo vyrobeno z laťovky staré dubové vložky a pokryto mahagonovou dýhou, kterou Brian zabarvil a vyleštil. Inovativní tremolo systém navržený Brianem, představoval ručně vyřezávanou kobylku z měkké oceli, přičemž tah strun je vyvažován pružinami motocyklových ventilů. Pro dokončení bylo zapotřebí vyrobit improvizované rameno tremola z části držáku sedlové brašny na kolo, zakryté kusem silné pletací jehly. Kytara „Red Special“ je práce lásky, která unikátním způsobem sloužila Brianovi na jevišti i ve studiu více než půl století.

Nové hodinky Seiko 5 Sports jsou konstruovány velmi odlišným způsobem, ale také vydrží. Díky svému důvěryhodnému strojku s kalibrem 4R36, odolnosti vůči vodě 100 m, křišťálovému sklu Hardlex a robustnímu ocelovému pouzdru, mají všechny vlastnosti, díky nimž si značka získala tolik fanoušků. Číselník má stejné červené a černé barevné schéma jako „Red Special“ a disponuje jemným vzorem, který je imitací dřeva, z jakého je vyrobeno tělo kytary. Hodinky jsou nabízeny v limitované edici 9 000 kusů s Brianovým podpisem na zadním víčku pouzdra a jsou dodávány ve speciální dárkové kazetě navržené podle letového pouzdra kytary „Red Special“.

V dárkové kazetě je také pamětní mince, inspirována šestipencovou mincí, kterou Brian během své kariéry používal jako trsátko. Hodinky mají černý nylonový pásek, který je navržen tak, aby vypadal jako popruh, který Brian nyní používá na své kytaře. Zajímavé je, že cena bude pouhých 14 900 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.