Sociální sítě
Nahoru

Zdravé a nezdravé padání vlasů pod drobnohledem

Padání vlasů je poměrně nepříjemnou záležitosti. Tedy alespoň to nadměrné. Víte, že existuje i přirozené? Mnozí z nás si nejsou vědomí toho, že by jim vlasy vůbec vypadávaly. Naopak, mají pocit, že jejich kštice je stále skvělá plná kadeří. Pravda je ale taková, že přirozené vypadávání vlasů je typické pro každého z nás. Mnohdy ho ani nepoznáme. My se na oba typy podíváme mnohem podrobněji v následujících řádcích.

Co je zdravé padání vlasů?

Každý vlas má svou životnost. Roste zhruba po dobu 3 let s tím, že se růst po určitý čas zastaví. Klidně i na několik týdnů. Pak se vlas připravuje ke svému vypadnutí. Následuje samozřejmě růst vlasu nového. Samozřejmostí je i fakt, že každý z vlasů roste zvlášť ve svém čase. Takže pochopitelně nedochází k tomu, že by přirozeně vypadávaly vlasy samy všechny naráz, případně velké množství. Nejpevněji je vlas ve vlasovém folikulu upevněn tehdy, když zrovna roste. V období, kdy neroste, vypadne většinou při mytí zcela přirozeně. V jedné fázi může být klidně i 10 % našich vlasů.

Nezdravé padání vlasů

Velkou nepříjemností je nezdravé padání vlasů. Jak ho lze poznat? Průměrně za dobu jednoho dne přijdeme zhruba o nějakých 100 vlasů. Počítat to ale většina z nás určitě nechce. Naopak, stačí se podívat na poměrně silný chomáč vlasů a budete mít jasno. Optimální je v takovémto případě začít používat keratin na vlasy nebo nějaký jiný prostředek, který by vám dokázal pomoct. Poškozené vlasy jsou typické minimálním leskem a tím, že jsou polámané a roztřepené.

Příčiny nepřirozeného padání vlasů se různí

Může jich být samozřejmě spousta. Nejčastěji za vším stojí nadměrný stres. Vyvarovat se ho ale není vůbec jednoduché. Naopak. Stejně tak se zaměřte na dostatečné množství spánku a nezapomínejte ani upravit jídelníček. Důležité je používat kvalitní kosmetiku, suchý šampon a další prostředky.

Zdroj: Nina Buday / Shutterstock.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.