Sociální sítě
Nahoru

Toyota Corolla TREK s cyklistickou duší

Speciální edice vozů Toyota Corolla TREK je dostupná už i v Čechách, a to všem vyznavačům cyklistiky a fanouškům Vincenza Nibaliho, který nově podepsal kontrakt se stájí Trek-Segafredo. Právě s ní, respektive s firmou Trek Bicycle, potvrdila partnerskou spolupráci japonská automobilka už v loňském roce. Vozy Corolla TREK tak budou sloužit jako podpůrná vozidla elitních cyklistických týmů Trek-Segafredo v rámci jejich účasti v evropských cyklistických závodech, přičemž tím prvním byl španělský etapový závod Vuelta, jež se pravidelně koná na přelomu srpna a září.

Toyota Corolla TREK je výsledkem spolupráce automobilky Toyota a společnosti Trek Bicycle. V rámci této partnerské spolupráce se potkávají dvě značky, které vyznávají podobné environmentální hodnoty a nabízejí doplňková řešení mobility. Týmu Trek-Segafredo bylo poskytnuto celkem 16 vozů Corolla TREK s hybridním pohonem 2,0 litru s autonomním dobíjením.

Nové provedení vozu Toyota Corolla TREK reaguje na vzrůstající popularitu robustně vyhlížejících vozů a crossoverů v evropském kompaktním segmentu. Cílí především na rodiny vyznávající aktivní životní styl a volnočasové aktivity v přírodě, a přináší proto o 20 mm vyšší světlou výšku pro lepší průchodnost lehkým terénem. Při pohledu zvenčí vynikají specifické detaily ve stylu crossoveru, jako např. boční obkladové panely ve spodní části karoserie, ochranné kryty podvozku vpředu i vzadu, mřížka chladiče s voštinovou konstrukcí, speciální 17″ litá kola s broušenými povrchy, zatmavená zadní okna, mlhová světla a Bi-LED světlomety.

Corolla TREK se nabízí pouze v provedení kombi (s označením Touring Sports), které odpovídá outdoorovému charakteru tohoto vozu. K dispozici je přeplňovaný benzínový motor 1,2 litru nebo hybridní pohon 1,8 litru, resp. 2,0 litru s autonomním dobíjením. V kabině nové Corolly TREK zaujme dvoubarevné látkové čalounění sladěné s dekorativními dřevěnými prvky přístrojové desky. Specifické logo TREK najdeme na prazích dveří i výklopné zádi.

Corolla TREK přináší bohatou základní výbavu, jako např. 7″ barevný TFT displej v přístrojovém štítu nebo nejnovější verzi bezpečnostního paketu Toyota Safety Sense. Jeho součástí je předkolizní bezpečnostní systém (PCS) s rozpoznáváním cyklistů ve dne, resp., chodců ve dne i po setmění, adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go automatického zastavování a rozjíždění, asistent pro udržení v jízdním pruhu, rozpoznávání dopravních značek a inteligentní přepínání dálkových světel.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.