Sociální sítě
Nahoru

Dokonalý pánský outfit na ples? Vsaďte na luxusní doplňky

Spousta mužů si před plesem láme hlavu s tím, co na sebe. Jak se sladit s partnerkou, nesplynout s davem a cítit se pohodlně. Chcete udělat dojem? Víme, jak váš plesový model dotáhnout k dokonalosti a vyvarovat se módnímu faux pas.

V první řadě je důležité, zda je na pozvánce uveden dress code. Stojí-li tam „black tie“, sáhněte po černém pánském smokingu doplněném o černého motýlka. Pokud dress code není předepsán, můžete zvolit tmavý oblek. Velkou roli hraje také pánská obuv. Ideální jsou lakovky nebo hladké kožené oxfordky. Ty by měly mít vysoký podpatek, uzavřené vázání a být perfektně vyleštěné.

Motýlek nebo kravata?

Společenská úroveň kravaty i motýlka je stejná. Platí však, že muž s motýlkem je nepřehlédnutelný a působí elegantněji. Pokud se ale v motýlcích necítíte pohodlně, dejte přednost kravatě. Na ples se však vyvarujte těm s proužkem, které jsou na společenských akcích faux pas.

Manžetové knoflíčky jsou základ

Jestli se do něčeho vyplatí investovat, tak jsou to manžetové knoflíčky. Tento drobný doplněk totiž dodá celému modelu punc luxusu. Pokud jdete na ples, vsaďte na výrazné a lesklé manžetové knoflíčky. Nebojte se ani těch s výraznými kameny. Volba materiálu závisí na doplňcích, které nosíte. Jsou-li vaše hodinky stříbrné, manžetové knoflíčky by měly být rovněž ze stříbra nebo z ušlechtilé oceli. Váš dokonalý vzhled podtrhnou i další stylové pánské doplňky, jako je například kapesníček v klopě saka.

Jak správně nosit smoking na gala

Máte pozvánku na velký galavečer? Bez skvěle padnoucího smokingu se v tomto případě neobejdete. Od obleku se v mnohém liší. Zpravidla se nosí černý. Pokud ale chcete zaujmout, sáhněte po tmavě modrém odstínu. Pod smoking se nosí výhradně bílá košile s manžetami a motýlkem. Klasický smoking má jeden knoflík, který lze mít rozepnutý i vestoje. Máte-li však sako dvouřadé se čtyřmi nebo šesti knoflíky, rozepnutý můžete nechat jen ten spodní.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.