Sociální sítě
Nahoru

Únikové hry – fenomén teambuldingů

Únikové hry jsou u nás fenoménem již několik let. V podstatě jde o dobrodružnou hru, zasazenou do tematického prostředí, ve které se ve většině případů spolu s dalšími účastníky je nutné dobře zorientovat v daném prostoru, najít stopy a indicie, vyřešit sérii hádanek a uniknout z místnosti ve stanoveném čase.

První „úniková místnost“ byla otevřena v roce 2007 v Japonsku, a právě v Asii jsou dnes únikové hry nejoblíbenější. Například v Kuala Lumpur v Malajsii mají obchodní dům, kde jsou na jednom celém patře jenom únikovky. Jejich počet neustále roste ale i v Evropě. V České republice najdete desítky, možná už i stovky her. Nejvíc jich je v Praze, ale tento fenomén se rychle rozšiřuje i do dalších měst, jako je Brno, Plzeň, Olomouc, Ostrava a další.

U nás patří mezi nejlepší únikové místnosti zcela jistě pražský Endorfin, který jako jediný nabízí hry i pouze pro jednotlivce – a to ve dvojím provedení. Lze tak v rámci teambuldingů vyzvat kolegy na třicetiminutový souboj. Navíc oproti jiným společnostem provozující únikové hry nabízí unikátní prostory, které lze využít i na různé akce, přičemž je skvělá i nabídka baru. V Endorfinu pro firmy navíc připraví jakýkoliv tematický večírek. Endorfin totiž nejsou jen únikové hry, je to unikátní designový prostor, kde lze slavit nebo pracovat, kde se je možné bát i bavit. Kromě zmíněných únikových her si lze objednat týmové hry (Mad Head či Push & Play), karaoke, DJ nebo moderátora.

Jednou z populárních her současnosti je Star Wars, předurčený až čtyřem hráčům. Velmi lehká hra je předurčena i začátečníkům, takže je ideální pro firmy, kde jsou mnohdy zaměstnanci, kteří s únikovými místnostmi nemají zkušenosti. „Jste záškodnickým oddílem povstalců, který se vydal na cestu k imperiální lodi s důležitým posláním: získat údaje o nadcházející bitvě a ukrást je společně s veškerými vědomostmi Říše. Budoucnost galaxie závisí na vás! Nechť vás provází Síla!“ Dodejme jen, že cena za hru je 1 500 Kč.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.