Sociální sítě
Nahoru

Sháníte reality v Praze? Tyto aspekty byste si měli promyslet předem

Bydlení v hlavním městě nabízí spousty benefitů, a tak se nelze divit tomu, že spousta lidí hodlá žít Právě tady. Jen namátkou bychom mohli jmenovat několikanásobně vyšší množství pracovních příležitostí než jinde v České republice. V Praze je také vynikající zdravotní péče a v neposlední řadě i spousta možností trávení volného času. Vyrazit můžete třeba do zoologické zahrady, mnoha nákupních center, kin, divadel a jinde. Pořízení bydlení není jednoduchou záležitostí a spousty věcí je třeba promyslet předem. Na ty nejznámější se zaměříme podrobněji.

V centru, nebo na periferii?

První velmi důležitá otázka. Počítejte s tím, že v centru Prahy bude o něco méně alternativ k bydlení. Samozřejmě si za ně také solidně připlatíte. Vše budete mít ale po ruce a nemusíte platit za neustálé využívání dopravy, případně pohonné hmoty do auta. Tím se k některým bytům mnohdy ani nelze dostat. Moderní developerské projekty v Praze se nacházejí často spíše v perifernějších oblastech, případně v městských částech, jež s centrem města sousedí. Dostupnost srdce Praha je odtud ale skvělá. Navíc získáte úplně nové krásné zrekonstruované bydlení, případně byt v nějakém čerstvě postaveném domě.

Pronájem, či nákup?

I tady se vyplatí být obezřetný. Počítejte s tím, že průměrná cena nájmu za 1 m² činí v hlavním městě okolo 350 korun. Vyplatí se tak velmi dobře spočítat, jestli nebude výhodnější nákup konkrétního bytu. V dlouhodobém horizontu budete splácet peníze a byt bude nakonec váš. U nájmu nic takového nehrozí.

Vsaďte na známého developera

Pátrat po nějakém vhodném objektu na vlastní pěst je zdlouhavé a mnohdy nakonec daný objekt ani nenaleznete. Vyplatí se vsadit na známého developera, který nabízí spousty realit. Naším tipem je společnost Homeland, která má ve svém portfoliu mimo jiné také pronájem kanceláří v Praze.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.