Sociální sítě
Nahoru

Přírodní matrace a kontinentální postele, aneb příroda to už dávno vymyslela za nás

Jaké bylo vaše dnešní ráno? S jakými pocity jste se probudili? Příjemně odpočatí s úsměvem na tváři nebo unavení úplně stejně, když jste večer zhasínali lampu na nočním stolku? Nápor našich povinností je ohromný a limity na vaše výkony strmě rostou. Pojďme společně najít cesty k tomu, jak vše zvládnout lépe, efektivněji a bez toho, aniž bychom museli jít za pomyslnou hranici našich možností.

Ne, dnes se nebudeme bavit o sebevzdělávání či kurzech asertivity, ale o základním pilíři našeho zdraví, kterým je spánek. Když chybí kvalitní spánek, jakožto základní element zdravého života, nemůže fungovat nic. A s tím souvisí výběr správné postele.

Prvním a nejdůležitějším kritériem pro výběr nové postele a matrace by měl být druh použitého materiálu. Na trhu je mnoho matrací, které jsou vyrobeny z materiálů umělých. Velmi často se v základu jedná o ropné produkty. Opravdu. Nevěříte? Přesvědčte se sami a ověřujte si informace, které jsou k dispozici. Nevýhody takových materiálů jsou více než zjevné a není třeba je jmenovat. Druhou volbou je materiál přírodní. Kvalitní postel a matrace bude vyrobena pouze z materiálů, jako je dřevo, koňská žíně, bavlna a vlna, kaučuk, kokosové či konopné vlákno či jiné exotické přírodní materiály.

Přírodní materiál je zdravotně nezávadný, ekologický a vy můžete využívat darů přírody tak, jako po staletí naši předkové. Hledejte takové výrobce matrací a postelí, kteří vás bez obav seznámí se svou dílnou. Ptejte se na použité materiály a lepidla. Nepodceňujte výběr matrace, protože vaše tělo s ní bude v kontaktu minimálně šest až osm hodin denně. Každý den, každý rok vašeho života.

Udělejte si čas na výběr matrace a vyberte si jí osobně. Pokud si nejste jistí výběrem tuhosti, chtějte zapůjčit matraci domů a otestujte různé druhy. Pokud se ptáte, zda vůbec existuje výrobce, který by splnil všechny tyto požadavky, tak odpověď je ano. Jmenuje se Johann Malle a v jeho rukodělné dílně ve Středních Čechách jste více než vítáni. Neexistuje zde žádné výrobní tajemství. Každý zákazník může vidět, jak se šije přímo jeho matrace. Dotknout se a přivonět k použitým materiálům. Vidět, že kvalita a spokojenost každého zákazníka je zde na prvním místě. Dílna, kde se nezapomnělo, co znamená poctivé řemeslo.

Nezapomínejte na to, že vaše postel a kvalita spánku v ní ovlivní každý váš den. Navštivte showroomy Johann Malle a změňte svůj život.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.