Velikonoční svátky jsou časem, kdy si na talíři dopřáváme samé dobroty – nádivky, vajíčka, mazance nebo beránky. Každý je slaví trochu jinak, vzhledem ke kraji, ze kterého pochází a k náboženství, které vyznává. Podle našich tradic předchází Velikonocům dlouhý půst zakončený Květnou nedělí. Poté přichází velikonoční týden, během něhož na každý den připadá jiný zvyk.
Právě tyto svátky si lze zpříjemnit i návštěvou nového Café Elektric v Kolowratském paláci na pražském Ovocném trhu. Právě zde totiž nabízí vynikající velikonoční menu, na které si lze zajít od 9. do 13. dubna.
Jako předkrm potěší domácí terinka z kuřecího a husího masa, jež zvýrazňuje zauzená mayo, cibulové chutney a low carb chléb (205 Kč). Následně prohřeje krém z medvědího česneku podávaný s uzeným lososem a creme fraiche (95 Kč), na který skvěle chuťově navazují hlavní chody, jež budou v nabídce hned tři. Ochutnat tak lze tradiční jehněčí kotletky doprovázené bramborovo-celerovým pyré a samozřejmě listovým špenátem (395 Kč), případně vegetariánská rizoto z červené pšenice s hráškem, mátou, dýní a pošírovaným vejcem (315 Kč) nebo veganské kapustové placičky s pečeným květákem, dýní, řepou, restovaným špenátem, ke kterému tvoří kontra pesto z vlašských oříšků, petrželky a kopřiv (320 Kč). Jako dezert bude podávaná smažená zmrzlina (slaný arašíd vegan) s omáčkou z čokolády, vaječného likéru a malin (195 Kč).