Sociální sítě
Nahoru

Café Electric už láká svým velikonočním menu

Velikonoční svátky jsou časem, kdy si na talíři dopřáváme samé dobroty – nádivky, vajíčka, mazance nebo beránky. Každý je slaví trochu jinak, vzhledem ke kraji, ze kterého pochází a k náboženství, které vyznává. Podle našich tradic předchází Velikonocům dlouhý půst zakončený Květnou nedělí. Poté přichází velikonoční týden, během něhož na každý den připadá jiný zvyk.

Právě tyto svátky si lze zpříjemnit i návštěvou nového Café Elektric v Kolowratském paláci na pražském Ovocném trhu. Právě zde totiž nabízí vynikající velikonoční menu, na které si lze zajít od 9. do 13. dubna.

Jako předkrm potěší domácí terinka z kuřecího a husího masa, jež zvýrazňuje zauzená mayo, cibulové chutney a low carb chléb (205 Kč). Následně prohřeje krém z medvědího česneku podávaný s uzeným lososem a creme fraiche (95 Kč), na který skvěle chuťově navazují hlavní chody, jež budou v nabídce hned tři. Ochutnat tak lze tradiční jehněčí kotletky doprovázené bramborovo-celerovým pyré a samozřejmě listovým špenátem (395 Kč), případně vegetariánská rizoto z červené pšenice s hráškem, mátou, dýní a pošírovaným vejcem (315 Kč) nebo veganské kapustové placičky s pečeným květákem, dýní, řepou, restovaným špenátem, ke kterému tvoří kontra pesto z vlašských oříšků, petrželky a kopřiv (320 Kč). Jako dezert bude podávaná smažená zmrzlina (slaný arašíd vegan) s omáčkou z čokolády, vaječného likéru a malin (195 Kč).

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.