Sociální sítě
Nahoru

Milujeme brilianty. Aneb luxusní šperky pro každou příležitost, ale hlavně pro ty výjimečné

Brilianty, symbol luxusu a bohatství už od nepaměti. Co to ale vlastně takový briliant ve skutečnosti je? V té nejryzejší podobě by se mělo jednat o diamant s briliantovým brusem, ale pod termínem briliant jsou také často prodávány šperky z jiných drahých kamenů. Briliantový brus je precizní kulatý brus, který vdechne každému kameni neobyčejný prémiový vzhled. Šperky z briliantů lze nosit při každé příležitosti, ale většina lidí si je samozřejmě spojuje s výjimečnými událostmi, jako je například svatba.

Umění nosit brilianty

Abyste mohli šperky z briliantů nosit při každé příležitosti, je potřeba umět odhadnout, kdy jaký šperk zvolit. Elegantní briliantové šperky dnes můžete koupit také prostřednictvím internetových klenotnictví, kde poznáte, že ani briliantový šperk nemusí nutně vždy stát statisíce. Šperky z briliantů si lze vzít jak na večeři do lepší restaurace, tak na zcela všední nošení, zvolíte-li decentnější provedení šperků. Při výběru šperků totiž samozřejmě můžete vybírat:

  • Množství osazených kamenů
  • Velikost kamenů

Šperky často bývají osazeny buď větším množstvím menších kamenů, případně jedním nebo několika kameny většími. Příliš okázale působící šperky se samozřejmě na každodenní nošení příliš nehodí, a tak vždy vybírejte s citem, protože méně je někdy více. U šperků s brilianty si samozřejmě můžete vybírat také materiál samotného šperku, kde jsou drahé kameny osazeny. Tím bývá nejčastěji zlato, ať už se jedná o klasické žluté zlato, elegantní bílé zlato nebo módní růžové zlato.

Ten nejdůležitější den

Každodenní nošení briliantových šperků je samozřejmě jedna věc, ale většinou si brilianty spojujeme s významnými událostmi v životě. Takovým milníkem bývá rozhodně svatba. Protože briliantově šperky lze vnímat také jako investici, jsou velmi populární zásnubní prsteny s briliantem. Však čím jiným stvrdit vzájemnou lásku než právě drahým šperkem. A co vy, už máte vybráno?

Zdroj obrázku: MILA Zed / Shutterstock.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.