Sociální sítě
Nahoru

Cesta po Austrálii, aneb kde hledat nevšední a luxusní ubytování

Plánujete cestovat po Austrálii, ale obyčejné ubytování vás už omrzelo? V Austrálii není o nevšední hotely nouze. Můžete si užít luxusní interiér, zajímavou okolní přírodu, skvělé jídlo a zážitky, o které v Austrálii není nikdy nouze.

Originální bydlení je v Austrálii oblíbené

 Váš rozpočet přitom nemusí dosahovat závratných výšin. Hned první noc po příletu do Sydney si můžete užít originální noc strávenou v soukromé kapsuli. Při vstupu do hotelu The Capsule Hotel si budete připadat jako v jednom z vašich oblíbených sci-fi filmů. Vybrat si můžete hned ze tří typů kapsulí, a to podle vstupu a velikosti za zajímavou cenu.

Pokud jste na své dovolené zvolili cestu z Melbourne do Adelaide, Petr z cestovní kanceláře Go2, vám doporučuje ubytování v Grampians Motelu. V tomto motelu, který na první pohled nevypadá nijak pozoruhodně, se však budete náhled cítit jako na safari. Hned vedle vašeho pokoje se budou pást klokani a pštrosi emu se budou výsostně procházet kolem.

Co takhle spánek pod zemí? Zcela netradiční ubytování můžete zažít v Coober Peddy. The Lookout Cave a The Underground Hotel vás ubytují ve štolách po vytěžených opálech. Těžební stroje byly vystřídány luxusními postelemi a v nabídce jsou motelové pokoje od $130 za noc či apartmány.

Poznávejte pravý australský outback o několik set kilometrů dál na jedné z nejvyhlášenějších velbloudích farem Kings Creek Station. Majitelé mají poskytování ubytování jako vedlejší přivýdělek, takže se můžete stát svědky opravdového fungování velbloudí farmy. V Kings Creek Station je možné čas strávit různými způsoby. Je možné si zapůjčit čtyřkolky, domluvit let helikoptérou případně se svézt na velbloudovi. Nedaleko odsud se také nachází Kings Canyon Rim Walk, a to jeden z nejlepších australských treků.

Nadšenci, kteří se rádi obklopují přírodou, si jistě užijí ubytování v pralese, který je zařazen na světový seznam UNESCO. Doporučujeme rodinný penzion Daintree Rainforest Resort, který představuje oázu klidu v neuvěřitelné zeleni pralesa Daintree. Jestliže zde strávíte noc, zažijete prales večer po setmění a také brzy ráno při rozbřesku. Chvíli se budete vzpamatovávat, kde jste se to vlastně probudili. Příroda kolem vás se stane jedinečným zážitkem a výlet za krokodýly v ranních hodinách před příjezdem turistů, je už pouze třešničkou na dortu.

Pokud se vydáte na jih od pralesa Daintree, můžete nocovat na ještě jednom místě, které spadá pod ochranu UNESCO. Avšak nebudete obklopeni zelenou barvou, ale naopak modrou. Vydejte se do oblíbené oblasti Whitsundays, která je se svými dokonalými plážemi a fascinujícím podmořským životem opravdu neskutečně krásná. Doporučujeme rezervovat si noc na lodi Wings od společnosti Whitsundays Sailing Adventures. Nádherné souostroví Whitsundays stojí za to objevovat z paluby lodi, ale také pod vodou. Potápění či šnorchlování v místních vodách se stane dalším neuvěřitelným zážitkem cesty po Austrálii, kterého nebudete litovat.

Cestujeme v luxusu

Po celé Austrálii najdete ubytování pro jakýkoliv rozpočet. Austrálie má celou řadu luxusních resortů, kde si můžete vychutnat pohodlí a luxus.

Uluru patří zaslouženě k jednomu ze symbolů Austrálie. Obvykle ho najdeme v itineráři většiny cestovatelů, kteří míří do Austrálie. Chcete navštívit Uluru a ubytovat se v luxusu? Ubytujte se v Longitude 131°. Tento privátní resort nabízí ubytování v soukromých luxusních chatách s prosklenými stěnami a unikátním výhledem na Uluru.

Jednou z nejoblíbenějších destinací na Jihu Austrálie je Kangaroo Island, kde se ubytujte v luxusním Southern Ocean Lodge přímo uprostřed divočiny. Výjimečná lokalita na vrcholu útesu se stane unikátním zážitkem po celou dobu pobytu. Vaše chuťové pohárky budou okouzlené místní kuchyní.

Ještě o něco jižněji můžete být blízko divočině a podmořskému životu. Mluvíme o Tasmánii, kde si můžete vychutnat každý okamžik vašeho pobytu. Saffire Freycinet se nachází v oblasti UNESCO a svými výhledy a luxusem přitom může směle konkurovat Southern Ocean Lodge. Budete obklopeni přírodou východní Tasmánie a můžete obdivovat místní velryby. V restauraci pak nezapomeňte ochutnat mořské plody, ryby a ústřice.

Pokud se vydáte na západ Austrálie, s velkou pravděpodobností tu jen zřídka narazíte na Evropana a budete se cítit jako Hanzelka a Zikmund při svých výpravách. V oblasti Karijini můžete objevit nádhernou přírodu, vodopády, důl na železnou rudu Tom Price Rio Tinto nebo rokli národního parku. Doporučujeme ubytovat se v Karijini Eco Lodge, kde si můžete vybrat z luxusních stanů nebo i z různých míst na kempování. Ještě před příjezdem si rezervujte také stůl na obědy a večeře. Bývá zde téměř vždy plno.

V nejstarším pralese světa Daintree Rainforest můžete přespat i v korunách stromů Daintree Eco Lodge. Pečlivě pak vybírejte ubytování u Velkého bariérového útesu. Levnější hotely na útesech nedosahují ani zdaleka takové originality a nedají se tak srovnat s vyhlášenými oblastmi na Maledivách. Zvolte proto plavbu nebo luxusnější resort. Skvělou volbou je i Lizard Island nedaleko Cairns nebo Qualia, jeden z nejluxusnějších australských resortů na Whitsundays. Tento resort se nachází nedaleko známé Whiteheaven beach.

Luxusní ubytování najdete i v Sydney. Chybu určitě neuděláte, pokud vaše volba padne na Four Season s výhledem na místní operu či na prémiový Park Hyatt, který nabízí pokoje s okny směrem k zátoce. 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.