Sociální sítě
Nahoru

Olomouc plánuje první „smart“ apartmánový servis

Šesté nejlidnatější město České republiky neustále rozšiřuje své ubytovací kapacity. Nárůst turistů očekává i v letošním roce, a to nejenom kvůli kulturním památkám, ale také rozrůstající se gastronomické scéně, ať už v podobě degustační restaurace Přemka Forejta s názvem Entrée či jednoho z nejlepších tuzemských whisky barů The Black Stuff. Na náročné návštěvníky se Olomouc připravuje aktivně už nyní, o čemž vypovídá odvážný projekt Sladovna Apartments, který bude možné začít využívat už na začátku června.

Samotné apartmány jsou součástí bytového komplexu, který se nachází se na hlavní ulici v centru města, a to hned vedle hotelu Comfort. Kdysi na tomto místě byla Sladovna, která byla bohužel zbourána. Její duch však byl vzkříšen a je v novém projektu v areálu bývalého měšťanského pivovaru zachován tak, aby na něj obyvatelé Olomouce nezapomněli. Kromě toho, že se promítl do jména apartmánů, je integrován také v logu, ve kterém je patrná souvislost Sladovny a dvou ikonických komínů, jež byly místní dominantou.

Ze stejné myšlenky vychází i tapeta, kterou lze objevit v každém apartmánu. Symbolizuje propojení dvou komínů, v podání ženy a muže, a je designovým prvkem, který utváří elegantní atmosféru celého apartmánu. Těch bude k dispozici hned 20.

Jednat by se mělo o moderně zařízené byty o velikosti 1+kk a 2+kk, které budou nadstandardně vybaveny – a to včetně kuchyňské linky, spotřebiči, jídelní částí, smart TV či bezplatným Wi-Fi připojením. Apartmány typu 1+ kk nabídnou manželské nebo oddělené postele. Větší byty, tedy 2+ kk, na druhou stranu disponují rozkládací sedačkou, samostatnou ložnicí s manželskou postelí a ve třech apartmánech se navíc nabízí možnost vysouvací přistýlky. Celkem se zde může ubytovat až pět osob. Některé apartmány mají také balkóny.

Velkou výhodou je efektivita a rychlost. Před příjezdem je potřeba online check-in, který vygeneruje a na e-mail zašle číselný kód sloužící následně jako vstup do všech vchodových dveří a je platný během celého pobytu. Takový druh ubytování se stává stále častěji využívaným a v Olomouci doposud chyběl. Moderní „smart“ apartmánový servis si tak i zde zcela jistě najde svou klientelu. Koneckonců apartmány se nachází v historickém centru Olomouce na hlavní ulici Wolkerova 1217/27.

Více z rubriky Byty & Penthouse

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.