Sociální sítě
Nahoru

6 faktů o legendární značce Wrangler, které jste jistě nevěděli

Značka Wrangler je pro někoho legendou, pro jiného možná jednou velkou neznámou. Má za sebou dlouholetou historii a jejímu vzniku předcházela tvrdá dřina a obrovské odhodlání zakladatele C.C. Hudsona. Značka Wrangler je dnes známá po celém světě. Tohle jsou zajímavosti, které jste o ní určitě nevěděli ani vy.

Fakt číslo 1: měla dvě předchozí jména

Značka Wrangler se tak, jak ji známe dnes, nejmenovala od svého počátku. Nejdříve se jmenovala Hudson Overall Company. Pak ale byla přejmenována a to v roce 1919, kdy se značka začala do podvědomí lidí zapisovat pod názvem Blue Bell Company. Název Wrangler získala až v roce 1943.

Fakt číslo 2: nejdříve vyráběla montérky

Tuhle značku si dnes spojujeme s kvalitními džíny. Firma se ale nejdříve věnovala výrobě jiného kusu oblečení – konkrétně montérek. I ty ale stály za to, protože se pro jejich výrobu používala nová látka známá jako 100% Sanforized Fabric.

Fakt číslo 3: džíny Wrangler se staly symbolem svobody

Značka Wrangler toho má za sebou hodně.  Jejího zakladatele ale určitě velmi potěšilo, že se jeho džíny v sedmdesátých letech staly symbolem svobody a dobrodružství. Mladá generace džíny Wrangler považovala za nutnost a nepostradatelný prvek oblečení.

Fakt číslo 4: odlišily se barevným prošíváním kapes

Poznávacím znamením džínů Wrangler bylo barevné prošívání kapes, kterým se dokonale odlišily od své konkurence a zajistily si, že je člověk poznal doslova na první pohled. Poznávacím znamením je také specifický knoflík.

Fakt číslo 5: značka má své specifické řady

Nabídka produktů pyšnících se značkou Wrangler je opravdu rozmanitá. Příznivci této značky vědí, že zahrnuje nejen džíny, ale také bundy, trička, košile, mikiny, kšiltovky Wrangler a další kousky z šatníku.. Málokdo ale ví, že má značka také několik specifických řad – například Aura, Blue Bella nebo Wrangler Western Wear

Fakt číslo 6: džíny značky Wrangler koupíte i u nás

Pokud chcete opravdu kvalitní džíny, pak jsou ty se značkou Wrangler jednoznačnou volbou. V České republice je můžete pořídit ve specializovaných e-shopech. I vy se tak můžete blýsknout skutečným klenotem.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.