Sociální sítě
Nahoru

Probuzení spícího obra: Hamilton PSR

Kultovní značka Hamilton obnovila návrh digitálních hodinek starý půl století. Populární hodinky, které v sedmdesátých letech nosil i agent 007 ve filmu Žít a nechat zemřít, udělají radost všem milovníkům retro kousků a hodinářské historie.

 Změnily vnímání času, staly se mezníkem mezi dvěma světy, tím mechanickým a quartzovým. První digitální hodinky, které před padesáti lety vznikly pod názvem Pulsar, symbolizují dobu cest na orbit a do vesmíru. Originální digitálky ožily, a my tak můžeme obdivovat dvě nové verze PSR.

Přelomová technologie, futuristický vzhled a nekonvenční styl z nich kdysi učinily favorita předních myslitelů i tehdejších influencerů. Nosil je herec Jack Nicholson, zpěvák Elton John, člen skupiny Rolling Stones Keith Richards i americký boxer Joe Frazier.

Trvalo půl století, než byl model Pulsar oživen. Nyní dostal jméno PSR a uvedeny byly hned dvě verze pouzdra a tahu. První celoocelová, druhá ve zlaté barvě je limitovaná edice 1970 kusy, přičemž jde o ocelové pouzdro s povrchem PVD.

Tvar těla hodinek zůstal věrný modelu P2. Rozdíl ale najdeme v zobrazování času, novinka je obdařena hybridním displejem kombinujícím LCD a OLED technologie.

Stisknutím tlačítka na boku pouzdra se zobrazí červené číslice v povědomém retro formátu. Segmentový displej tvořený skupinou světelných diod má navíc tu výhodu, že svítí trvale, a to i za denního světla. Nízký jas navíc nezatěžuje baterii. Na zadní straně dýnka objevíme schéma elektromagnetického záření neutronové hvězdy – pulzaru.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.