Sociální sítě
Nahoru

Posunuté premiéry a přerušená natáčení

Situace související s koronavirem se nevyhnula ani filmovému průmyslu a továrnám na zábavu. V Hollywoodu se aktuálně počítají ztráty v miliardách dolarů. Milovníci kina musejí trpělivě čekat, až kinosály znovu otevřou své náruče plné plyše, popkornu a posunutých premiér. Stejný osud postihl i seriály, které se kvůli vzestupu Netflixu, který získal zvučná jména scénáristů a áčkových hvězd stříbrného plátna, dostaly do centra našich životů. Stejně jsou na tom i „marvelovky“ se svými nevypočitatelnými hrdiny. Ještě chvíli si zkrátka počkáme, než vyrazíme do kina, pohodlně se usadíme a vychutnáme si dokonalý obraz i zvuk v tak důvěrném přítmí. Podívejme se zatím blíže, na co všechno se můžeme těšit a co si můžeme vychutnat již nyní.

Z kalendáře vyškrtnuto, posunuto na později

Mezi první filmy, které před pár týdny oznámily posun své premiéry kvůli koronaviru, patří vždy mimořádně očekávaný díl o nesmrtelném agentovi 007 – James Bond: Není čas zemřít. V pořadí dvacátá pátá „bondovka“, ve které uvidíme Daniela Craiga údajně naposled, stanovila zatím nový termín premiéry až na 12. listopadu. Tím ale seznam odložení nekončí. Mezi atraktivní tituly, na které si musíme počkat, se řadí také Tiché místo 2, remake pohádky Mulan či neuvěřitelně už devátý film z řady Rychle a zběsile.

Stopka s otazníkem zvaným budoucnost postihla i množství rozdělaných projektů. Mnohé přitom měly už v začátcích natáčení nálepku „kuriózní“. Jde například o Matrix 4, nového Batmana s Robertem Pattisonem v hlavní roli (což je po Nolanově kritiky i diváky opěvované verzi, v níž si zahrál Christian Bale, poměrně odvážný krok) nebo Jurský Park: Dominion.

V zahraničí se vedou vášnivé diskuse o možnosti sledování určitých premiér prostřednictvím streamovacích kanálů. Uvidíme, jestli to bude aktuální i v Česku.

Klasika je nesmrtelná

V každém případě, aktuální čas lze využít ke shlédnutí dostupných filmů a seriálů na různých předplacených kanálech. Doporučujeme, abyste začali poznávat klasiku, pokud jste tak ještě neučinili. Jsou prostě filmařská díla, která bychom si pustit měli. Kdy jindy přijde druhá šance doplnit si kulturní přehled.

Stačí si vzít seznam filmů Stanleyho Kubrika, Quentina Tarantina, Federica Felliniho, Francise Coppoly, Briana de Palmy, Martina Scorseseho nebo Christophera Nolana. Právě jeho velkofilm bude s velkou pravděpodobností otevírat naši kinosezónu. Dlouho očekávaný film Tenant nabídne podle všeho znovu dokonalou, vrstvenou dějovou linii, emotivní soundtrack a úžasné herecké výkony.

Případně na to jděte systematicky. Udělejte si například pravidelné Oskarové noci. Stačí si připravit seznam oskarových filmů a sledovat je jeden za druhým. Titanic, Gladiátora, Forresta Gumpa nebo Kmotra jste už zřejmě viděli mnohokrát, ale seznam oceněných filmů je skutečně mnohem pestřejší a velmi široký. První cena akademie se udělovala v letech 1927/1928, takže vám nakonec bude krizová doba možná i krátká.

V pohodlí domova byste přitom stejně tak neměli zapomínat na perfektní obraz. Dnes už to není problém. Například nedávno přišla na trh nová televize The Frame od Samsungu, která nabízí dokonalý televizní zážitek. Přináší obraz plný neskutečně pulzujících a živých barev se 100 % objemem (pro unikátní jasné a tmavé scény). Váš zážitek umocní miliardy barev řízených jedinečnou technologií Quantum Dot. Budete tak přímo pohledem cítit texturu obrazů, vnímat živé barvy v jakémkoliv světle. Zprostředkují vám čistý a ničím nerušený zážitek. V kombinaci se špičkovým rozlišením 4K Ultra HD máte zaručeno sledování filmů i seriálů v úchvatné kvalitě. Navíc se The Frame dokáže v okamžiku přeměnit na umělecké dílo nerozeznatelné od originálu. V režimu Art představuje unikátní televizor, na který se můžete dívat dokonce i tehdy, když je nic nedávají. V takovém případě totiž elegantně vystaví uměleckou sbírku ve vašem osobním stylu a zkrášlí domov. Nabízí také volitelné rámy i pasparty, dokonce mění jas podle toho, jaká je denní doba.

Tip na konec

Pokud vás omrzí film, vždy je tu Netflix a jeho nekonečný seznam seriálů. Přestože několik z nich odkládá natáčení svých dalších sérií, stále můžete sáhnout po těch už hotových. Mezi nejvychytanější patří, a my je také doporučujeme, například: Stranger Things, Zaklínač (The Witcher), Narcos, Crown či Westworld.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.