Sociální sítě
Nahoru

WHO vybrala firmu MyStay pro obnovu turismu ve světě

Pandemie Covid-19 paralyzuje celý svět. Jedním z nejvíce postižených odvětví je cestovní ruch, který se zcela zastavil. Světová organizace cestovního ruchu (UNWTO) s podporou Světové zdravotnické organizace (WHO) proto vyhlásila Výzvu pro obnovu turismu (Healing Solutions).

Jejím cílem bylo najít nejlepší inovativní a okamžitě použitelné řešení, které pomůže vyřešit celosvětově negativní dopad Covid-19 na cestovní ruch. Do výzvy se přihlásila více než tisícovka firem a projektů ze 110 zemí světa. UNWTO a WHO jako nejlepší zvolili české řešení bezkontaktní recepce firmy MyStay.

Řešení, které MyStay hotelům a provozovatelům ubytovacích služeb nabízí, je v současné době ideální – jedná se totiž o automatizovanou komunikaci s hosty a digitalizaci hotelových procesů od rezervace, on-line check-inu a check-outu až po koupi doplňkových služeb. Zákazník tak téměř nemusí přijít do kontaktu s hotelovým personálem – vše je automatizované a veškeré požadavky lze řešit pouze prostřednictvím mobilního telefonu, tabletu nebo počítače. A to bez nutnosti cokoli stahovat.

V důsledku pandemie hoteliéři denně počítají obrovské ztráty. My jim v této době ale dokáže podat pomocnou ruku. Bezkontaktní MyStay Anticovid Sady, jsme se ubytovacím zařízením po celém světě rozhodli poskytnout zcela zdarma. A to včetně pomoci s nasazením systému. Za tři roky působení na trhu jsme obsloužili více než milion zákazníků a dnes, v době kdy je to nejvíce třeba, chceme pomoci. A to nejen kvůli dobrému pocitu. Restart ekonomiky je nezbytný“, řekla Pavlína Zychová, zakladatelka a ředitelka společnosti MyStay.

Bezkontaktní MyStay Anticovid Sada je vhodná pro jakýkoliv druh ubytovacího zařízení, velikosti či lokality – hotely, hostely, penziony, apartmány i kempy. Bezplatná iniciativa bude minimálně do července dotována z vlastních zdrojů. MyStay však usiluje o to, aby byla prodloužena alespoň do podzimu a nejlépe do konce roku 2020. „Chtěli bychom pomoci zejména českému turistickému ruchu a místním provozovatelům ubytovacích služeb. Na Ministerstvo obchodu a průmyslu, jsme proto podali žádost o grant, který by sloužil k financování vývoje nových bezkontaktních komponent a umožnil nám poskytovat toto řešení českým hotelům zdarma co nejdéle. Nyní čekáme na jejich rozhodnutí“, dodala Zychová.

Důležité je, aby se lidé přestali bát cestovat. Omezení zbytečného přímého kontaktu s personálem a ostatními hosty a tím pádem i omezení šíření nemoci Covid-19, automatizace veškerých činností – to vše by mohlo pomoci cestovní ruch znovu rozhýbat. Vítězství MyStay ve Výzvě pro obnovu turismu je obrovským úspěchem nejen pro firmu jako takovou, ale i pro Českou republiku. Znovu se potvrzuje, že máme mnoho šikovných lidí a firem, kteří dokáží pracovat s celosvětovým přesahem a přinášet světu skvělé nápady a projekty.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.