Sociální sítě
Nahoru

Představuje se nejvýkonnější SUV na světě BMW ALPINA XB7

Exkluzivní výrobce ALPINA vstoupil do segmentu SUV v plné velikosti a síle tím, že představil nový model BMW ALPINA XB7 založený na BMW X7. Vozy, které opustí továrnu ALPINA, vždy přináší prvotřídní dojmy z jízdy a opravdový požitek. Vůbec první BMW ALPINA X B7 je luxusní a výkonné SUV skrývající výhody prostorného a exkluzivního vozu s mimořádnou jízdní dynamikou, bezkonkurenční manévrovatelností, výkonným hnacím ústrojím na nejvyšší technické úrovni a špičkovým výkonem. Síla vychází z modelu B7.

Z tohoto důvodu je nový model XB7 poháněn benzínovým motorem V8 o obsahu 4,4 litru s výkonem 457 kW (621HP). Přeplňovaný dvěma turbodmychadly podává opravdu imponující výkon 800 km maximálního točivého momentu. Je k dispozici v širokém intervalu mezi 2 000 a 5 000 ot. /min. BMW ALPINA XB7 zrychlí z 0 na 100 km/h (z 0 na 62 mph) za pouhé 4,2 sekundy, přičemž maximální dosažitelná rychlost je 290 km/h (180 mph), což řadí tento model mezi nejvýkonnější SUV na světě.

ALPINA se vždy pyšnila nejen rychlostí, ale také sofistikovaným způsobem využívání své síly v kombinaci s velkým komfortem. I z tohoto důvodu mají modely tohoto exkluzivního německého výrobce speciálně vyladěné odpružení. Automobil BMW ALPINA XB7 je vybaven nejnovější technologií odpružení vozidla, což otevírá zcela novou dimenzi jízdní dynamiky u vysoce výkonných a luxusních vozidel v segmentu SUV. Pneumatické odpružení obou náprav, opatřené speciální kinematickou sestavou tlumičů, odpovídá především za vyváženou kombinaci jízdní dynamiky a komfortu cestujících.

Nový model BMW ALPINA XB7 standardně jezdí na 21palcových kolech ALPINA DYNAMIC se špičkovými samonosnými pneumatikami typu run-flat. Všechna nová 23palcová kovaná slitinová kola v ikonickém paprskovém tvaru ALPINA CLASSIC 20 a v povrchové úpravě Antracit jsou dodávána jako výbava na přání. Jejich vysoká konstrukční pevnost je výsledkem technologie kování, která přispívá k významnému snížení hmotnosti. Pohon všech čtyř kol je založen na systému BMW xDrive, který zcela proměnlivým způsobem rozděluje krouticí moment podle potřeby mezi přední a zadní nápravu. Specifické nastavení ALPINA pro rozvržení krouticího momentu maximalizuje přenos hnací síly na vozovku a zajišťuje neutrální dynamiku řízení za všech podmínek.

Interiér vozů BMW ALPINA je velmi stylový a atraktivní. Luxusní provedení v ALPINĚ je stejně důležité jako jízdní vlastnosti vozu. Kabina XB7 může být sedmimístná nebo šestimístná. Interiér je standardně tvořen exkluzivní kůží Merino, případně ALPINA nabízí velmi měkké a sofistikované čalounění z kůže Lavalina. Pro značku ALPINA jsou charakteristické kontrastní švy v zelené a modré s dřevěnými lamely. ALPINA pro své zákazníky ovšem nabízí téměř neomezené možnosti výběru vlastní kompozice interiéru: lemování, stehování, výšivky a reliéfy, vše podle přání zákazníka, což dodává interiéru vozidla osobitou atmosféru.

Každý typ dřevěného obložení interiéru je označen kruhovým logem ALPINA. Diskrétní detaily, k nimž patří osvětlené prahy dveří, označení modelu a jedinečná výrobní plaketa, vnášejí do každého interiéru nádech exkluzivního individuálního stylu. Nový model BMW ALPINA XB7 je možné již nyní objednávat u společnosti Invelt, výhradního zástupce značky ALPINA u nás. Dodávky budou zahájeny počátkem prosince 2020.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.