Sociální sítě
Nahoru

Alpská kvalita pod Sněžkou

Špičkové ubytování s prémiovými službami a kulinářským rájem za rozumnou cenu v Peci pod Sněžkou? To už není jen sen. Se zahájením letních prázdnin otevírá svoje brány pod vrcholem nejvyšší české hory v srdci národního parku nový architektonický klenot. Čtyřhvězdičkový Grand Hotel Hradec.

Za kvalitou se do Krkonoš dlouhá léta jezdilo hlavně do „českého Aspenu“, tedy do Špindlerova Mlýna. Nedaleká Pec pod Sněžkou, ač oblíbená horská destinace, byla v tomto ohledu tak trochu popelkou. Neprávem. Lokalita nabízí úžasnou přírodu, okolí se doslova hemží zajímavými místy, na vrchol Sněžky je to, co by kamenem dohodil. „Pec prochází v posledních letech výraznou proměnou, ale hotel ve standardu 4 plus hvězdičky tu až dosud chyběl. I proto jsme se rozhodli, že s tím chceme něco udělat,“ popisuje Tomáš Otruba, většinový akcionář, hlavní investor projektu, a zároveň lokální patriot.

Když se Otrubovým před pár lety naskytla příležitost odkoupit zdevastovanou zotavovnu ROH v srdci městečka, neváhali ani vteřinu. V hlavách se jim zrodil ambiciózní plán. Rozhodli se totiž nejít cestou rychlého zisku v podobě výstavby apartmánů pro movitou klientelu. Znali genius loci místa – právě tady se před znárodněním roku 1948 nalézal populární čtyřpodlažní hotel Hradec, vystavěný roku 1929 podle plánů projektanta Franze Frimmela z iniciativy místního podnikatele Josefa Berauera a Měšťanského pivovaru z Hradce Králové, zaměřený převážně na domácí klientelu.

Moderna, která respektuje přírodu

Realizací projektu, pověřili noví majitelé renomovanou českou architektku a designérku Barboru Škorpilovou z pražského ateliéru Mimolimit. Navržen byl betonový skelet, citlivě zasazený do svažitého terénu i přírody. Hlavními pohledovými materiály jsou sklo, slivenecký mramor a dřevo z modřínu, upravené pro vyšší odolnost plamenem. Dominantním prvkem stavby jsou plochy pokryté přírodním kamenem, který je v exteriérech štípaný a v interiéru leštěný. Mimochodem, už během tři roky trvající výstavby získal Grand Hotel Hradec zvláštní ekologické ocenění Ministerstva pro místní rozvoj ČR za „moderní a energeticky soběstačnou budovu.“

Nový hotel v kvalitě čtyři plus hvězdičky, jediný svého druhu v Peci pod Sněžkou, je možné bez nadsázky srovnat s předními alpskými hotely. V rámci své kapacity nabídne 68 moderních pokojů pro 213 osob, přičemž některé z nich lze propojit v rodinné pokoje o výměře až 67 m2. Cenová nabídka je přitom pestrá a určitě nezruinuje ani peněženky těch, kteří pečlivě zvažují svoje investice. Součástí hotelu jsou také čtyři konferenční místnosti pro až 180 osob, 56 podzemních garážových stání, úschovna lyží a kol či obchod se značkovým sportovním oblečením a módou, do kterého se vchází přímo z hlavní ulice.

Kuchyně s michelinským dotekem

Samostatnou pozornost si rozhodně zaslouží hotelová gastronomie. Restaurant Meet & Meat získal do svých služeb renomovaného šéfkuchaře Petra Šmrhu, který nabíral kulinářské zkušenosti mimo jiné na stáži v prestižní michelinské restauraci Le Parc Les Crayères ve francouzském Remeši. Jeho tým se chce zaměřit na moderní mezinárodní kuchyni, zpestřenou tradičními krkonošskými pokrmy. Důraz bude kladen zejména na lokální původ surovin.

Dvorním dodavatelem bude statek Annovice na Jindřichohradecku, odkud budou do hotelu v sezoně proudit čerstvé ryby, drůbeží a jehněčí maso, ale i stařené hovězí. Specialitou zdejšího „chefa“ jsou totiž steaky z netradičních mas a také dezert Sněžka v podobě nedaleké hory. Samozřejmostí bude bohatý snídaňový bufet a obědové menu.

Celkem nabídne Restaurant Meet & Meat 111 míst k sezení včetně privátního salonku, jenž se hodí k různým oslavám nebo komorním událostem. A jaký že by to byl kulinářský zážitek bez sklenky kvalitního vína? I na to je v restauraci pamatováno. Její součástí je totiž stylový Bubbles Bar Finest Bubbles & More v čele se someliérem Danielem Feňou. V jeho nabídce si vyberou nejen příznivci francouzského vína z oblastí Champagne a Bordeaux, nebo milovníci kvalitního italského Prosecca, ale i ti, kteří preferují tuzemské moravské odrůdy. Pamatovalo se také na pivaře – po boku tradičních moků plzeňského typu budou na čepu i lokální speciály z nedalekého minipivovaru Trautenberk.

Hýčkání těla a očista mysli

Vedle pohlazení žaludku a škádlení chuťových pohárků nezapomínají v Grand Hotelu Hradec ani na zasloužený relax. Hostům je k dispozici odpočinkové wellness centrum s kapacitou až 40 osob, jehož. veřejná část nabízí finskou saunu, biosaunu, ochlazovací bazén, velkou vířivou vanu, Kneippův chodník či odpočinkovou zónu s vyhřívanými lehátky. Pro náročnější klientelu nechybí privátní sekce až pro 8 lidí se samostatnou saunou, jacuzzi pro 4 osoby a odpočinkovou zónou. Samozřejmostí jsou i nejrůznější masáže, aroma terapie a kosmetické procedury od profesionálního týmu terapeutů. Sportovce potěší kvalitně vybavená kardiozóna.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.