Sociální sítě
Nahoru

Frederique Constant: 88 zlatých hodinek pro cestovatele

Classic Manufacture WorldTimer z dílen ženevské manufaktury Frederique Constant se na trhu objevil už v několika variantách, které sklízejí úspěch. Ať už je to hnědá doplněná zlaceným pouzdrem či zelená a modrá zahalená v oceli. Právě různé odstíny modré slaví posledních pět let neuvěřitelný úspěch, ostatně jako hodinky indikující vícero časových zón najednou.

Ve zlato oděná novinka letošního roku tuto modrou vyzdvihuje a dotváří jasnými červenými a šedými detaily. Zatímco v centrální části hodinek je viditelná mapa světa, jeho 24 hlavních časových zón je rozprostřeno po jejím obvodu. Nechybí ani čtyřiadvacetihodinový kroužek s dělením noci a dne, který prozrazuje aktuální čas destinace.

Pro vyvážení designu a zachování unikátní podoby manufakturních kalibrů značky (v tomto případě FC-718 pracující se 4Hz setrvačkou), byl zachován vložený číselník s jemnou giloší na pozici 6, který má na starosti indikaci aktuálního data.

S „navy blue“ modrým číselníkem vznikne ve zlatě pouhých 88 exemplářů, které doprovází modrý řemínek z aligátora. Cena by se měla pohybovat pod hranicí 450 000 Kč, nicméně model bude k dispozici v České republice pouze na objednávku v nejbližších dnech. Kvůli nízké limitaci se dá předpokládat, že se velmi rychle rozprodá.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.