Sociální sítě
Nahoru

Být nejlepší je závazek. Oslaďte si život v Lagarto

Tak jako se seriál Most stal hitem všech milovníků nekorektního humoru, gastronomickou hvězdou severu je jednoznačně kavárenská síť Lagarto, působící vedle Mostu také v Chomutově a Teplicích. Bez precizně doladěných kaváren s božskou nabídkou dezertů si severní Čechy už nikdo nedovede ani představit.

Ve všech pobočkách je nyní připravena kolekce skvostných cukrářských specialit, pod kterými je podepsána talentovaná hlavní cukrářka řetězce Dominika Tesařová. Jak všichni místní dobře vědí, její rozkošné dezerty jsou prudce návykové. A když jeden v pondělí ochutnáte, v úterý už musíte na další.

Na začátku léta se můžete těšit na jahodové pochoutky připravené z čerstvých jahod. Zlákají vás křupavé jahodové tartalety z máslového těsta, doplněné vanilkovým krémem nebo dáte přednost kreativní cukrářské variaci legendárních jahod se šampaňským, kde jsou jahody na kokosovém korpusu sladěné s chutí bílé čokolády a svěžího želé z prosecca.

Ale to stále není vše. V nové letní nabídce najdete také jahodový věneček z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem a jahody nechybí ani v populárním dezertu zrozeném u protinožců. Slavný dort Pavlova, který vznikl před sto lety na počest ruské primabaleríny na Novém Zélandu, zdobí vedle sladkých jahod a malin bílá čokoláda a malinový krém. Pokud raději maliny než jahody, je pro vás připravená malinová tartaletka z lineckého těsta, vanilkového krému a čerstvých malin.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.