Sociální sítě
Nahoru

Mido: autentické retro s moderním srdcem

Tradiční švýcarská hodinářská značka Mido uvádí na český trh novou variantu hodinek Commander Shade, a to zcela poprvé v celočerné PVD úpravě pouzdra a tahu. Tento model představuje novinku z oblíbené kolekce, která se vyrábí nepřetržitě již více než půl století.

Elegantní kulaté jednolité pouzdro s efektním retro designem a dvoutónový číselník s barevným přechodem od černé k modré dodávají hodinkám Commander Blue Shade na osobitosti. Pohodlný milánský tah z oceli se saténovým finišem, potažený vrstvou v černém odstínu, zase elegantně obepne všechna zápěstí. Hodinky sice vyznávají vintage styl, ale uvnitř ukrývají nejnovější generaci automatického strojku Caliber 80, který nabízí 80 hodin rezervy chodu.

V roce 1959 zahájila manufaktura Mido výrobu prvního modelu tohoto jména. V těchto dnech tuto nepřehlédnutelnou kolekci opět obohacuje. Novinka má kulaté jednolité tělo z oceli, potažené PVD vrstvou v černé barvě. Je chráněno hesalitovým sklíčkem, čisté linie dávají vyniknout číselníku. Hodinky o průměru 37 mm působivě zvýrazňuje především barevný přechod modré a černé, efekt slunečních paprsků a saténový finiš.

Indexy, zčásti leštěné, zčásti potažené černým lakem, odkazují tvarem na nosníky Eiffelovy věže, která se stala inspirací pro vznik celé řady. Pro zajištění čitelnosti ve zhoršených světelných podmínkách bylo na vnitřní straně lunety umístěno dvanáct teček z luminiscenčního materiálu Super-LumiNova. Apertura na pozici tři zobrazuje den v týdnu a datum. Časomíry odolají vodnímu sloupci o tlaku do pěti barů (50 metrů). Milánský tah díky svým drobným očkům a posuvné sponě zajišťuje nositeli maximální komfort. Retro dojem umocňuje použití původního loga značky.

Hodinky podtrhují spojení klasického designu a moderní hodinářské mechaniky, přesně v souladu s tradicí švýcarské značky Mido již od jejího vzniku v roce 1918.

K dispozici jsou dvě další verze modelu Commander Shade: ocelová s černo-stříbrným číselníkem nebo v PVD úpravě pouzdra v odstínu růžového zlata s přechodem hnědošedé a stříbrné na číselníku.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.