Sociální sítě
Nahoru

Lněné sukně na míru s ručně tkaným pásem

Značka Ecstatic Travel představuje krásné lněné sukně v mnoha barvách, doplněné o ručně tkané pásy z Bhútánu. Každá sukně je šitá na míru a přání konkrétní zákaznice a je tak vlastně naprostý originál.

Len, ze kterého jsou sukně ušité, je přírodní materiál, který má jedinečné vlastnosti. Kromě toho, že má dlouhou životnost, tak je také přirozeně antibakteriální, prodyšný a chrání pokožku před UV zářením. Výroba lnu je navíc velice ekologická, protože len nepotřebuje hnojit a ošetřovat pesticidy. Mačkavost této látky můžeme zároveň brát jako její přednost. Nic jiného se nemačká tak pěkně a neopakovatelně, jako právě len.

Sukně se šijí na míru a můžete si zvolit jak vlastní délku, někdo preferuje až ke kotníkům, někdo kratší, tak barvu lněné látky a k ní i barevný tkaný pás. Tyto pásy se tkají ručně v Bhútánu a mají neopakovatelné vzory a barvy. Tkaní látek je v Bhútánu velmi staré a vážené řemeslo, které se v rodinách předává po generace žen. Podle materiálu a náročnosti vzoru se odvíjí finální cena sukně.

Tyto sukně, kromě toho, že jsou krásné, tak splňují i zásady slow fashion, fair trade a podporu tradičních řemesel. Tak jakou sukni si nakombinujete pro sebe?

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.