Na pražskou gastronomickou scénu přibyla v černu další autentická rodinná restaurace, resp. thajské bistro, které představuje thajskou kuchyni v její originální podobě.
Thai Station v čele s Onwasa Kongpetch, rodilou Thajkou, která vedla několik rodinných podniků v Bangkoku, nabízí v moderním prostředí pečlivě promyšlený koncept thajské kuchyně. Majitelkou bistra Thai Station, nacházejícího se ve skvělé lokaci v historickém centru Prahy vedle Uhelného trhu, je Rujalux Kongpetch Nešpůrková, která vytvořila design celého prostoru.
„V našem útulném moderním bistru chceme hostům zprostředkovat autentický zážitek jako v Thajsku, atmosférou, jídlem i obsluhou. O otevření vlastního bistra jsem snila již pár let a jsem nadšená, že se teď sen stal skutečností. Pevně věřím, že všem bude u nás chutnat,“ komentuje Rujalux Kongpetch Nešpůrková.
Výběr z menu:
• Kuay Teaw Kang: Kari nudle s vepřovým masem, vejcem a zeleninou / 245 Kč
• Phad Thai Vegan: Tradiční rýžové nudle se sojovým masem, tamarindovou omáčkou, klíčky, jarní cibulkou, praženými arašídy, vejcem a limetkou / 195 Kč
• Kao Kluk Kapi: Rýže ochucená krevetovou pastou s čerstvou zeleninou / 245 Kč
• Kanom Jeen Nam Ya: Rýžové nudle s tuňákovým kari, podávané s čerstvou zeleninou a bylinkami / 450 Kč pro 2 osoby