Co se piva týče, Česká republika dokáže vždy překvapit. Jednou ze zajímavostí Prahy je například Loď Pivovar, což je skutečný mikropivovar umístěný v lodi Sanssouci kotvící na Vltavě, a to v těsné blízkosti Štefánikova mostu. Ve dvou vnitřních podlažích, stejně jako na venkovní terase, jež se nachází na střeše lodi, lze pohodlně vychutnávat plnými doušky nejenom místní produkci, ale také typicky českou kuchyni šéfkuchaře Tomáše Muhy.
Pivní portfolio je zde opravdu pestré, přičemž každé z piv nese jméno dle slavné lodi – přirozeně. A tak lze na pivním lístku obdivovat ležáky Legie, Republika či Remorkér, tmavý speciál Monarchie, stále populárnější American Pale Ale jménem New Orleans a nejvyhlášenější Honeyfitz, jež nese jméno podle jachty prezidenta J. F. Kennedyho, který na ní trávil dovolené na Bahamách. Jeho tajemství chuťového profilu tkví v přidávaném lučním medu, který si dováží vrchní sládek Karel Kroupa se svým pomocníkem Otou Buďárkem ze slovenských Malacek.
Absolutním hitem začátku letošního léta se zde stala nová Fruit IPA, která bude na čepu od poloviny července pod názvem 9° MARWARRI – jedná se však o chuťově bezkonkurenční výrazně jahodový svrchně kvašený pivní speciál.