Sociální sítě
Nahoru

Vymyšleno filmaři, vytvořeno inženýry

Návrháři a inženýři značky Hamilton ve spolupráci s týmem designérů filmu TENET vytvořili unikátní hodinky s jedinečnými funkcemi. Vdechnout život takové časomíře mohl jenom Hamilton.

Značka Hamilton je již mnoho desetiletí spjata s filmem, hodinky si zahrály významné role ve známých filmech a inspirovaly publikum. Přezdívku „The Murph“ získala časomíra z filmu Interstellar (od Christophera Nolana) a stále je velmi populární. A co teprve hodiny, které vznikly v roce 1966 pro film Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírná odysea a byly předzvěstí nástupu digitálních časomír.

Poslední, zatím největší partnerství mezi Hollywoodem a Hamiltonem stálo kreativní týmy designérů hodinek a filmových producentů stovky hodin práce. Hned od začátku bylo jasné, že ve filmu TENET budou hrát hodinky významnou úlohu, musely být obdařeny funkcemi, které se v současné komerční produkci značky neobjevují. V TENETu si tak zahraje, podobně jako v jiných sci-fi snímcích, model, který je vytvořen na míru tvůrcům filmu.

Hamilton spojil kreativu, řemeslnou produkci a znalosti i zkušenosti z filmového světa a po osmnácti měsících příprav, vývoje, testování a výroby v laboratoři společnosti Swatch Group ve Švýcarsku představil tikající rekvizitu, která má ve filmu nezastupitelnou funkci. Jde o kombinaci modelu Khaki Navy BeLOWZERO s požadovanou filmovou technologií viditelnou na displeji. Během natáčení se vyrobily desítky takto upravených hodinek/rekvizit a hodináři z Hamiltonu byli přítomni u jednotlivých scén, aby mohli být nápomocni při nastavování specifických funkcí.

BeLOWZERO Speciální edice

Tím ale pro Hamilton kreativní proces neskončil… Hodinky BeLOWZERO, které jsou v produkci značky Hamilton zastoupeny trvale, nebyly jen předlohou pro vznik filmové rekvizity. Přestože takto vyvinutý model není „zatím“ pro komerční účely k dispozici, rozhodla se tato švýcarská značka připravit pro fanoušky podobně zajímavý model inspirovaný právě TENETem.

Představila speciální limitovanou edici hodinek BeLOWZERO Pouzdro je vyrobeno z lehkého titanu, model je dle reference obdařen červenou či modrou špičkou sekundové ručky. Obě barvy jsou totiž klíčové pro samotný film. Dvě limitované edice jsou dostupné v počtu 888 kusů, číslo opět odkazuje na TENET. Stejně jako v případě názvu filmu jde také o palindrom, číslovku lze totiž číst i pozpátku. Speciální balení hodinek vytvořil filmový architekt a producent výroby Nathan Crowley, je zde silný akcent na propojení filmové řeči s čistými designovými prvky.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.