Sociální sítě
Nahoru

Vlasové šampony od Tierra Verde

Česko-slovenský výrobce ekodrogerie, TIERRA VERDE, vyslyšel přání svých zákazníků a rozhodl se rozšířit portfolio produktů o tělovou kosmetickou řadu. Na trh přichází se třemi druhy vlasových šamponů, které stejně jako ostatní jejich výrobky naplňují filozofii True Eco. To znamená, že jsou vyráběné s ohledem na zdraví, životní prostředí a celou naši planetu.

Šampony se prodávají ve skleněných lahvičkách a také ve velkém 1l ekonomickém balení pro opakované naplnění a úsporu plastu.

Kopřivový šampon na mastné vlasy obsahuje výtažek z jihočeských kopřiv v biokvalitě. Tento šampon reguluje nadměrnou produkci kožního mazu a zmírňuje tvorbu lupů. Je doplněn o bio esenciální oleje z pomeranče a rozmarýnu, které mají na pokožku také blahodárné účinky a navíc mu dodávají jemnou vůni.

„I v případě šamponů bylo jasné, že chceme minimalizovat obaly a proto budeme šampony nabízet také ve stáčírnách. Tělová kosmetika TIERRA VERDE doplňuje naše produkty péče o tělo jako jsou biobavlněné kosmetické tampony, tyčinky na čistění uší z biobavlny a bambusu, dřevěné hřebeny, lufy, bambusové kartáčky a další,“ prozrazuje zakladatelka značky Nataša Foltánová.

Březový šampon, který je určen pro suché vlasy, obsahuje výtažek z břízy v biokvalitě a pochází z Čech a severního Polska. Vlasy hydratuje a dodává jim lesk. Díky obsahu bio esenciálního oleje z citronové trávy, krásně voní.

„Chceme lidem nabídnout možnost, aby si doma mohli postupně nahrazovat neekologické věci těmi ekologickými a vytvořili si tak co nejvíce zelenou domácnost, která bude co nejméně zatěžovat naši planetu,“ vysvětluje záměr společnosti její zakladatelka, Nataša Foltánová.

Kaštanový šampon pro posílení vlasů je vyráběný z výtažku z kaštanu v biokvalitě a pochází ze zámecké zahrady ve Slavkově. Zlepšuje prokrvení vlasové pokožky a působí tak proti vypadávání vlasů. S jemnou vůní bio esenciálního pomerančového oleje.

Šampony neobsahují ropné deriváty, syntetické parfemace, barviva, sulfáty ani dráždivé anionaktivní tenzidy. Samozřejmostí je, že nejsou testované, ani žádná ze složek, na zvířatech. Vodu, která vám po umytí vlasů zbyde, můžete s klidem vypustit do přírody nebo s ní zalít svoji zahrádku.

Šampony jsou vyráběné na bázi extraktu z mýdlových ořechů a tenzidů z kokosového oleje. „Mají optimální pH, které nenarušuje ochranou bariéru kůže. Přirozeně kyselé prostředí vlasům svědčí, takže se vrchní vrstva vlasu (vlasová kutikula) uzavře a vlas je tak dobře chráněn před vniknutím škodlivých látek do jeho vnitřní struktury. Vlas je vyhlazený, takže nedochází k zacuchání a proto není potřeba po umytí těmito šampony používat další kondicioner. Navíc se od takto vyhlazeného vlasu dobře odráží světlo, takže se krásně leskne“, hlavní technoložka Eva Hlavoňová.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.