Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní prostředí inspirované celým světem, zejména pak Asií.
Tato fúze vytváří neopakovatelnou atmosféru, která zaručeně uchvátí všechny smysly. V restauraci si je tak možné užít špičkovou panasijskou a pacific rim fúzní kuchyni. Ochutnáte speciality šéfkuchaře Jana Voráčka, ale i takzvané signature dishes typické pro všechny Buddha Bary ve světě. A čím nově zaujme?
Grilovaný chřest: Pomalu vařený chřest metodou sou-vide s máslem, poté lehce ogrilovaný na lávovém grilu. Podáváno se svěžím dresinkem z shisa /japonská máta/ a zahradním salátkem.
New style hamachi sashimi: Tenké plátky „Sashimi“ z japonského kranase mají svěží a jemnou chuť, přidány jsou k nim domácí limetkový kaviár, čerstvý pomeranč, pomerančový olejíček, ředkvičky a nakonec jen mořská maldonská sůl.
Hovězí poke salát: Hovězí svíčková marinovaná ve speciální sladko-kyselé marinádě je opečená na způsob tataki/ zprudka opečené jen z povrchu/. Podává se se zahradním salátem s okurkou, kombinací cherry rajčátek, ředkvičkami a avokádem, to vše je promícháno se speciálním dresinkem z rajčat a japonského octa.
Grilované kuřecí supreme: Kuřecí prsíčko s kostí, které se speciálně dokrmuje kukuřicí, je marinované v medu s citrusem a poté vařené metodou sou-vide. Podáváno s chřestem a omáčku teriyaki, která je dochucená skvělou kombinací s yuzu-japonské limetky- specifické svou chutí a vůní.
Pekingská kachna: Oblíbená Pekingská kachna je před pečením glazovaná s hoisin omáčkou tak, aby kůžička zůstala co nejvíce křupavá. Podávána s mandarínskými palačinky potřenými sezamovým olejem, čerstvou okurkou, jarní cibulkou, pórkem a v neposlední řadě skvělou domácí hoisin omáčkou, která se připravuje z fermentovaných sójových bobů.
Chesecake z bílé čokolády a mučenky: Svěží chuť bílé čokolády s kombinací mučenky je doplněná korpusem z máslových sušenek, malinovou omáčkou, jahodovým cramble a čerstvou mučenkou.