Sociální sítě
Nahoru

Kolekce psacích per Montblanc věnovaná spisovateli Victoru Hugovi

Již od roku 1992 vzdává Montblanc ve svých limitovaných kolekcích Writers Edition hold velkým spisovatelům své doby, kteří zanechali výraznou stopu ve světové literatuře. Každé z per je inspirované jejich geniálností a interpretuje životy, ducha a práci těchto výjimečných osobností. V letošní edici Montblanc oslavuje Victora Huga, génia francouzské literatury a kultury.

Považovaný za jednu z nejvýznamnějších osobností francouzského romantismu, Victor Marie Hugo (1802–1885) byl novelista, básník, dramatik a ilustrátor, který vytvořil svůj vlastní osobitý styl imaginárního realismu mísící realistické prvky s rozmanitým symbolismem. Hugo pevně věřil, že jeho posláním spisovatele bylo bránit slabší a ty, kterým v životě nebylo tolik přáno. Ve svých dílech dokumentoval nespravedlnost a zabýval se sociálními a politickými problémy své doby.

Mezi Hugovi mnohé úspěchy se řadí mj. jeho zvolení do řad členů Académie française v roce 1841, které potvrdilo jeho vliv na francouzské umění a literaturu. Přesto, že byl plodným spisovatelem ve všech literárních žánrech, jeho celosvětově nejznámějšími díly jsou romány Bídníci (Les Misérables) a Chrám Matky Boží v Paříži (Notre-Dame de Paris), které byly adaptovány do mnoha různých podob. Právě tato dvě kolosální díla francouzské literatury inspirovala Montblanc v limitované edici psacích per. Vedle prvků z příběhů knih se inspirací pro kolekci stal také autorův osobní život, konkrétně elegantní Hauteville House, jeho překrásný dům na ostrově Guernsey.

Ručně vyrobené v ateliérech Montblanc, čtyři různé edice v kolekci Writers Edition Homage To Victor Hugo oživují kouzlo Hugových děl od impozantní architektury katedrály Notre-Dame v Paříži až po podmanivou postavu Jeana Valjeana z Bídníků.

Více z rubriky Sběratelské klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.