Sociální sítě
Nahoru

Gabriela Milfortová radí: Když nevíš, řekni „ano“

Když nevíš, řekni „ano“. Tímto souvětím by příspěvek mohl skončit. Sice bychom se dopustili radikálního zjednodušení, ale někdy je to právě to, po čem člověk v životě volá. Gabriela Milfortová, regionální ředitelka společnosti Golden Gate, která se zabývá investicemi do fyzického zlata a stříbra radí, jak si usnadnit rozhodování v životě.

Řeknete-li ANO, budete mít na co vzpomínat, budete žít. Protože věřte, že znám spoustu lidí, kteří nemohou dělat téměř nic z výše uvedeného. Nebo to nemohou dělat s těmi, se kterými by si takové zážitky opravdu moc přáli.

Stále v životě o něčem rozhodujeme. Technicky vzato je náš život neustálým sledem voleb, které činíme, či nečiníme, což je samo o sobě z hlediska důsledků vlastně volba taky. „Díky vymoženostem a blahobytu současné doby se však tématem k rozhodování stává i druh pečiva ke svačině a druh dresinku na salát k obědu. Takže někdy v 15 hodin odpoledne, kdy se vás kolega zeptá, zda si dáte kávu, už máte pocit, že je to asi tisící rozhodnutí, které v tu chvíli děláte, a to den zdaleka nekončí,“ říká Gabriela Milfortová. „A protože mozek je od přírody pohodlný – nezlobme se za to na něj, i tak spotřebuje přes 30 % veškeré energie, kterou potřebujeme k životu, hledá cesty, jak energií šetřit. Jednou z nich je šablonovité stereotypní řešení situací, ve kterých je třeba se rozhodovat.“

Zlata mince připomínající rok Myši od Golden Gate vyjde na 1990 Kč

Ve své úvaze nad rozhodováním pokračuje Gabriela Milfortová poměrně s jasnou vizí: „ jako lidé se pohybujeme na škále od absolutní rutiny po adrenalinové dobrodružství. Oba extrémy nám dlouhodobě nesvědčí. Když něco určitě chcete, nebo určitě nechcete, víte to. Nejnáročnější bývají na rozhodování právě situace „někde uprostřed“. Na hraně toho, kde končí komfort a začíná učení. A právě tady vás chci pobídnout k experimentu, který mám sama na sobě vyzkoušený. Abyste rozhýbali stojaté vody svého života, nemusíte nutně skákat padákem nebo jít měsíc pouští. Abyste více cítili, že žijete, a přesto si zachovali životní funkce, stačí toto: Když nevíš, řekni „ano“.“

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.