Sociální sítě
Nahoru

Pilotovat letadlo na zkoušku? To teď letí!

Usednout do kokpitu, vzlétnout vysoko do oblak a mít pod palcem celou pilotáž? To už dávno není výsadou pouze profesionálních pilotů. Zažít to můžete i vy, jako pilot na zkoušku. Zjistíte, jaký máte talent pro řízení letadla, jak obstarat všechno, co k tomu patří, a navíc je to zážitek, který si zamilujete.

Splněné sny i začátky nevšedního hobby

Důvod vzniku projektu Pilotem na zkoušku je jednoznačný – cílem je přiblížit radost z létání široké veřejnosti a umožnit leteckým nadšencům i milovníkům adrenalinu splnit si svůj sen.

Zažít dobrodružství v podobě pilotování letadla je častokrát první krok k novému koníčku nebo dokonce i startu nové kariéry. Co je na tom tak báječného a proč tomu propadly už stovky leteckých nadšenců, to po přečtení následujících řádků pochopíte sami.

Zkusíte si pilotovat a zjistíte, co všechno létání obnáší, prostě od A do Z

Všechno započíná briefingem, ve kterém pilot-instruktor vysvětlí, jak se zorientovat v ukazatelích, které je nezbytné pro let znát, čím se co ovládá a čemu je důležité věnovat největší pozornost. Následně se naplánuje trasa, sestaví body, přes které je nutné proletět a zjistí se aktuální stav počasí. Po úvodním briefingu přecházíme do praxe – pilot na zkoušku spolu s instruktorem provede předletovou kontrolu letounu, nastaví palubní přístroje a uslyší, jak se komunikuje s řízením letového provozu pro povolení vzletu. A jde se do akce!

Po vzletu už instruktor předá řízení a začíná ten pravý adrenalin. Nechybí zatáčky, stoupání, klesání, manévry a nesmí se ani zapomenout, že je důležité užít si i samotný moment se všemi výhledy, které krajina nabízí.

Přistáním to nekončí

Na závěr přijde poletový rozbor, během kterého je prostor na veškeré další otázky, celkové hodnocení průběhu a předání certifikátu o absolvování letu, který si účastník odnese spolu se vzpomínkami na chvíle ve vzduchu.

Je vám letadlo málo a přáli byste si vyzkoušet něco víc extra? Pro takové z vás je tu vyšší liga. Vžít do role pilota se totiž můžete i na palubě skutečného vrtulníku.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.