Sociální sítě
Nahoru

22. ročník střelecké soutěže magazínu Zbraně & náboje navštívil i Lukáš Kvapil

Už se stalo zvykem, že měsíčník Zbraně & náboje pořádá každý rok střeleckou soutěž určenou svým čtenářům. Ta probíhala i první zářiový víkend, a to ve Vinařicích u Kladna, konkrétně na venkovní střelnici Halda.

Právě zde se v časných ranních hodinách sešla zhruba stovka návštěvníků, aby se jako každý rok utkali ve střelbě na 25 a 50 metrů dlouhé trati. Klasické „mířenkáře“ letos rozšířilo i několik nováčků soutěže, mezi kterými nechyběl ani nadporučík ve výslužbě Lukáš Kvapil, který v současné době pracuje u Městské Policie Praha.

Byla to pro mě jedinečná zkušenost a užil jsem si i uvolněnou atmosféru soutěže. Přivezl jsem si s sebou hned dvě zbraně od České Zbrojovky na vyzkoušení a musím říct, že jsem opravdu pozitivně překvapený ze svých výsledků. Jednou z nich byla oblíbená CZ 75 Tactical Sport a druhá pak CZ P-10 C, kterou jsem nechal osazenou svítilnou, abych evokoval běžné použití. U té se mi nejvíce líbilo, že ačkoli se jedná o bojovou zbraň, na mířenkářské soutěži se s ní člověk neztratí. Je to opravdu špičková pistole do výkonu,“ prozradil své dojmy Lukáš Kvapil. A ačkoli není klasickým mířenkářem, podařilo se mu umístit na skvělém třicátém místě. Všestranný sportovec se mimo jiné účastnil i slavného Rallye Dakar, během něhož dokonce zachránil v průběhu závodu život italskému jezdci poskytnutím první pomoci. Za to následně získal ocenění nejenom od ministra obrany v podobě medaile, ale také od cenu fair play Českého olympijské výboru.

Na místě nechyběla také expozice švýcarských hodinek Traser, jež má za sebou i speciální edici hodinek dedikovaných právě magazínu Zbraně & náboje, ale také stánek společnosti Harrant zastupující značku Viktøs. „Díky spolupráci se značkami Cold Steel, Supra, Prim Manufacture 1949, Trenýrkárna a Indiana Jerky se nám podařilo zajistit nejen pro výherce hodnotné ceny a pozornosti, což umocnilo zážitek účastníků z téměř celodenní soutěže. Na příští rok už hledáme vhodný termín, nicméně mohu prozradit, že bude opět na začátku září,“ nechal se slyšet v průběhu soutěže organizátor Petr Podstawka. „Co nesmím opomenout je velké poděkování tradičnímu dodavateli střeliva, kterým je česká společnost Sellier & Bellot, která je nedílnou součástí už od samotných začátků Velké ceny magazínu Zbraně & náboje,“ dodává.

Více z rubriky Zbraně

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.