Sociální sítě
Nahoru

Omega navazuje na partnerství s týmem Alinghi

Švýcarská značka Omega za celou dobu své historie vždy spolupracovala s těmi nejuznávanějšími legendami ve svém oboru. Partnerství s jachtařským týmem Alinghi vychází z jejího opravdového průkopnického ducha. Výsledkem kooperace jsou nové hodinky Speedmaster Dark Side of the Moon Alinghi s cenovkou 292 200 Kč, které demonstrují odvážného ducha, touhu po dobrodružství a nejnovější technologie, jež obě značky sdílí.

Nový model Speedmaster dokonale odráží rychlé jachty, které létají po vodní hladině jako střely. Pravděpodobně nejzajímavější je nevšedně zdobený kalibr 1865 s manuálním nátahem, který je ideální volbou pro posádku plachetnice hlavně díky své lehkosti a tenkému profilu, jež se odráží i na nízké výšce pouzdra. Provedení strojku bylo inspirováno novým katamaránem Alinghi TF35, přičemž speciální laserové leštění základny a můstků strojku vytváří efekt voštinové struktury, velmi podobné karbonovému trupu a interiéru lodí.

Hodinky vycházejí z barevného spektra loga jachtařského týmu, ve které mají všechny barvy jasnou symboliku. Červená odkazuje na vášeň, černá zase na technologie a pokrok. Součástí modelu Speedmaster je tak perforovaný černý a červený kaučukový řemínek, s tím, že samotné pouzdro bylo zhotoveno z černé keramiky z oxidu zirkoničitého.

Pozornost zaslouží i dvě technické vychytávky číselníku. Na třetí hodině byl červeně zobrazen čtyřminutový časový displej, který pomáhá s absolutní přesností lodi na vodě před startem. Na šesté hodině byl zase naopak tradiční vložený registr nahrazen rotujícím diskem z eloxovaného hliníku, který na svém pískovaném povrchu odkazuje na logo Alinghi v typické červené barvě.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.